Abak Kuşadası’nda Taksicilerle Buluştu
726 okunma

Abak Kuşadası’nda Taksicilerle Buluştu

ABONE OL
29 Nisan 2023 16:54
Abak Kuşadası’nda Taksicilerle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Aydın Milletvekili adayı Mustafa Abak, seçim çalışmaları kapsamında Kuşadası’nda taksicilerle bir araya geldi. ÖTV muafiyeti konusunda taksicilerden olumlu tepkiler aldıklarını belirten Abak, “Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza ÖTV muafiyeti hayırlı olsun. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa edeceğiz” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili adayı Mustafa Abak, 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aydın’ı karış karış gezen Abak, Kuşadası’nda taksicilerle buluştu. Taksi şoförleriyle sohbet eden ve dertlerini dinleyen Abak, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, “Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici ile iş yapan esnafımız aracını yenilerken ÖTV ödemeyecek” müjdesine değindi. Abak’a ziyareti sırasında AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı, Gençlik Kolları Başkanı Özcan Özcan ve partililer eşlik etti. ÖTV muafiyetinin kendileri adına bayram niteliğinde olduğunu söyleyen taksiciler, “Taksici olarak yüzde 45 ÖTV ödüyoruz. Gerçekten de çok yüksekti. Bu bizim için can suyu oldu “dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NI BERABER İNŞA EDECEĞİZ”

Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnafların ÖTV muafiyeti ile birlikte rahat bir nefes alacağını belirten Abak, “Bugün seçim çalışmaları kapsamında Kuşadası’nda esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarımızla bir araya geldik. Taksici kardeşlerimize misafir olduk. Dertlerini dinledik, talep ve isteklerini tek tek not aldık. Biz bu tür gezilerde sorunları birinci ağızdan öğrenme imkânı buluyoruz. O yüzden vatandaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın fikri bizim için çok önemli. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza müjde vermişti. Şehiriçi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Taksici kardeşlerimiz bu müjdeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
ÖTV muafiyeti uygulamasının esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa edeceğiz” dedi.

“BİZİM İÇİN BAYRAM OLDU”

ÖTV muafiyetinin kendilerine can suyu olduğunu ifade eden taksiciler, “ÖTV indirimi bizim için çok önemliydi. 2016 yılında bir sefere mahsus verilmişti. Çünkü biz taksici olarak yüzde 45 ÖTV ödüyoruz. Gerçekten de çok yüksekti. Bu bizim için can suyu oldu. Bizim için bayram diyebilirim. O yüzden de tekrar teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP