AK Parti’li Yavuz, ,Tarihi Arpaz Konağı Restorasyona Başlıyor’
332 okunma

AK Parti’li Yavuz, ,Tarihi Arpaz Konağı Restorasyona Başlıyor’

ABONE OL
17 Aralık 2022 12:21
AK Parti’li Yavuz, ,Tarihi Arpaz Konağı Restorasyona Başlıyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müjdeli haberi sosyal medya paylaşımıyla duyuran AK Parti Aydın Milletvekili Metin YAVUZ, kültürel ve tarihi mirasları koruma konusunda önemli mesajlar vererek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlayacak olan restorasyonla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

“NAZİLLİ’MİZE BAĞLI ESENKÖY’DE BULUNAN VE 17. YÜZYILDAN BERİ AYAKTA OLAN TARİHİ ARPAZ BEYLER KONAĞI RESTORASYONU BAŞLIYOR…

 

17. yüzyılda, Akçay’a kadar uzanan ekili arazinin sahipleri Arpaz Beyliği tarafından savunma, gözetleme ve korunma amacıyla yapılan “Arpaz Beyler Konağı” Arpaz Kalesi, Arpaz Kulesi olarak da bilinmektedir, Anadolu’da örneğine az rastlanan değerli bir yapıdır.

 

Yoğun görüşmeler ve istişarelerimiz sonucunda nihayet karara bağlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından başlayacak olan restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemesi, bölgemiz turizmine önemli katkılar sağlayacaktır.

 

Aydın’ımızın dört bir yanında yüzyıllardır varlıklarını devam ettiren kültürel ve tarihi miraslarımızı korumaya ve geleceğe taşımaya devam edeceğiz.

 

Ülkemize, milletimize, Nazilli’mize hayırlı uğurlu olsun.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP