Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Gerginlik
185 okunma

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Gerginlik

ABONE OL
15 Mart 2023 11:12
Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Gerginlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’na kentsel dönüşüm tartışması damga vurdu. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.
Cumhur İttifakı sözcüsü AK Partili Mustafa Arı gündem dışı söz alıp Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesinde yaptığı çalışmaların yazılı olarak açıklanmasını istedi.
Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yapılan faaliyetleri sözlü olarak dile getirdi.

ILICABAŞI VE KESEDAĞI
Ardından AK Partili Neşe Menderes söz alarak, seçimde oy devşirmek için kentsel dönüşüm sözü verilen Kuşadası Kesedağı ve Efeler’deki Ilıcabaşı Mahallesi’ne çivi dahi çakılmadığını söyleyince tansiyon tavan yaptı. Neşe Menderes bu bölgelerdeki çalışmaların ne durumda olduğunu sordu.

ÇERÇİOĞLU BİLDİĞİNİZ GİBİ
Bugüne kadar söz verip yapmadığı her projenin sorumlusu olarak bakanlıkları gösteren Özlem Çerçioğlu, Neşe Menderes’in sorusu karşısında köşeye sıkışınca yine aynı taktiğe başvurdu.
Topu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üzerine atan Çerçioğlu, “Birinde 3 buçuk, birinde 4 yıldır bakanlığa ilgili evraklarımızı gönderdik ama bakanlık işlem yapmıyor. Bizi durduruyor, engelliyor. Biz de işlem yapamıyoruz” dedi.

TOPU TAÇA ATIYORSUNUZ

Yeniden mikrofonu eline alan AK Partili Mustafa Arı, Çerçioğlu’nun topu taca attığını ifade ederek, “Bakanlık sizi durduruyor da sadece buralar mı var. Her ilçede muhakkak bir mahalle kentsel dönüşüm kapsamına giriyor. Bunlar için niye bir karar alıp işlem yapmadınız?” diye sordu.

AVUKAT YANIT VERDİ

Mustafa Arı’ya cevap veren CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Özlem Çerçioğlu’nu savunarak, “Hakaret edemezsin haddini bil. Özellikle bunu siz dinleyin. Kentsel dönüşüm mevzuatı, imar yönetmeliğinin çelişkili hükümlerini düzeltin önce. Bir taraftan veriyorsunuz bir taraftan alıyorsunuz. Sonra dönüp belediye başkanına niye bu işi halletmiyorsunuz diyorsunuz. Bu sizin göreviniz siz halledeceksiniz” dedi.

Günel’in suçlamaları üzerine mecliste tansiyon yükseldi. Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, “Beceremiyorsunuz” diyerek meclisi terk etti. Bu sırada Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı sıralarından tartışmalar yükseldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP