Aydın’da Bir Kraliçenin Doğuşu
1060 okunma

Aydın’da Bir Kraliçenin Doğuşu

ABONE OL
30 Kasım 2022 22:56
Aydın’da Bir Kraliçenin Doğuşu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’nun CHP ile tanısma hikayesi ….

Yıl 3 Kasım 2002 Mevsimlerden Sonbahar. O dönemin ünlü müzik grubu TUAL daha o muhteşem şarkıyı yapmamıştı. 5 Eylül 2005’te PENCERE Albümünü yapan efsane grup TUAL O Albümünde önüne geçen YİNE AYLARDAN KASIM’ı seslendirdi . Ve müthiş ilgi görmüştü. Bizim hikayemiz bu tarihten yaklaşık 3 yıl öncesine dayanmaktadır. 1999 seçimlerinde BARAJ altı kalan CHP buyum bir ekonomik krizle karşı karşıya idi.

1999 seçimleriyle iktidara gelen Başbakanlığını Efsane lider Bülent ECEVİT in başında olduğu Koalisyon hükumeti ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldı. O dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer’in Anayasayı hükümetin önüne atması ve bir esnafın yazar kasa fırlatması 2002 seçimlerine ülkeyi götürdü. 2002 seçimlerinde CHP yükselen bir ivme oldu ve aday patlaması yaşadı. İşte o dönem de PARTİ Genel Sekreteri Önder SAV ile iletişime geçen iki çocuk annesi iki yıllık üniversite mezunu olan JANTSA nın gelini Özlem ÇERÇİOGLU partiye adaylık başvurusu yapıyor. O dönem partiye gerekli maddi katkıyı da yapıyor. O dönemde ben devlette ögretmendim.

Bir gün partideyim bu hanfendi elinde evraklarla ilçe binasına geldi . İlçe yöneticisi sevgili arkadaşım Özlem KÖKSAL; “Ya arkadaşlar bir kadın geldi. Milletvekili adayıyım ben dedi tanımam etmem kim bu ya” dediği günü daha dün gibi hatırlıyorum. Örgüt bu hanfendiyi tanımaz bu hanfendide örgütü tanımıyordu. Şaka gibiydi . Yapayalnız ve tek başına gelmişti. Utangaç, cekingen ve ürkekti . Eeee haklıydı çekingen olmakta Siyaseti bilmeyen iki yıllık bir meslek yüksek okulundan mezun olan ailesi ANAP geçmişi olan bir KABZIMALIN kızı idi gençliğinde evlenince de MHP li bir kayınpederin gelini oluvermişti. Parti yönetimi nedir? İlçe başkanı nedir? İlçe başkanı nın vekilden önce gelen bir temsilci olduğundan bile bi haber hanım efendi idi.

Sevgili okurlarım. Yazı dizimin 1. Bölümünü burada noktalıyorum . 2. Bölümde Gazetemiz Aydın Halk Haber’de buluşmak üzere hoşçakalın diyorum. Not: Heyecan ve adrenaline hazır olun bu arada

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP