AYDIN’DA ENİŞ OTU BOLLUĞU
217 okunma

AYDIN’DA ENİŞ OTU BOLLUĞU

ABONE OL
30 Mart 2023 18:24
AYDIN’DA ENİŞ OTU BOLLUĞU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bu yıl baharın da müjdecisi olan Eniş otu bolluğu yaşanıyor.


Nazilli’de 35 yıldan buyana bahar geldiğinde eniş toplayarak para kazanan çiftçi Adem Anbak, Nazilli’de kurulan bölgenin en büyük pazarı olan perşembe pazarında günde 400 bağ satış yapıyor. Nazilli’de perşembe pazarında 35 yıldır pazarcılık yapan Adem Anbak, Nazilli ve çevresinde enişlerin efendisi olarak anılıyor. Bölgenin en büyük pazarı olan perşembe pazarında günde 400 bağ eniş otu satıyor.

Tarihi Mastaura antik kentinin bulunduğu kırsal Bozyurt Mahallesinde yaşayan ve çiftçilikle geçimini sağlayan Adem Anbak bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanlardan tek tek el emeği topladığı enişleri Nazilli’nin yanı sıra Söke, Kuşadası, İzmir ve Manisa’ya da gönderiyor.

Çiftçi Adem Anbak, ‘Eniş otu her derde deva’

Eniş toplama ve satma işini 35 yıldan buyana yaptığını belirten çiftçi Adem Anbak, “Eniş otunu toplamak çok zor ve meşakkatli bir iş. Eniş otları dağlardan ve ormanlık bölgelerden tek tek toplanıyor. Her derde şifa, çok faydalı, böbrekte, ciğerde bağırsakta, iç organlarda olan tüm lekeleri sıyırıp atıyor. Herkesin senede en az 3 kere tüketmesi lazım. Bunu toplaması çok zor. Ormanlarda güçlükle toplanıyor. Köyde ameleye enişleri toplattırıyorum. Ben bu işi yaparak köyde yaşayanlara ekmek kapısı da oluyorum” dedi.

Eniş otunun bir bağı pazarlarda 20-25-30 lira arasında satılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP