Aydınlılar sahura ‘Davulcu Teyze’ ile uyanıyor
185 okunma

Aydınlılar sahura ‘Davulcu Teyze’ ile uyanıyor

ABONE OL
8 Nisan 2023 12:29
Aydınlılar sahura ‘Davulcu Teyze’ ile uyanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AYDIN’ın İncirliova ilçesinde yalnız yaşayan Portakal Özen (69), 11 yıldır ramazan davulu çalıp, maniler söyleyerek mahalle halkını sahura kaldırıyor. Mahallenin ‘Davulcu Teyze’ dediği Özen, gecede 3 saat davul çalıp topladığı bahşişlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor.

 

Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Portakal Özen’in 11 yıl önce oğlu, bir suçtan kısa bir süre cezaevine girdi. Eşi de 36 yıl önce ölen Özen, çocukları da evlenince yalnız başına yaşamaya başladı. Her ay aldığı yaşlılık maaşına ek olarak ramazan ayında da davul çalarak ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyor. 11 yıldır her ramazan ayında sokakları maniler söyleyerek gezen Özen, mahalle sakinlerinin ‘Davulcu Teyze’si oldu. Gecenin karanlığında yaklaşık 3 saat davul çalarak mani okuyan Portakal Özen, ilerleyen yaşına rağmen eline aldığı tokmağı, omzuna aldığı davula vurarak ilk sahurda sokak sokak dolaşarak, “Ne uyursun ne uyursun/ Uykularda ne bulursun/ Ezan okundu kıl namazını/ Cennet alayı bulursun/ Çok bekletme hanımefendi/ Çok yerim var gezilecek/ Kalkar mısın, kalkar mısın/ Pencereden bakar mısın/ Davulcu geldi kapınıza/ Bahşişleri atar mısın/ Evlerinin önü mersin/ Allah size versin ömür versin/ Davulcu teyzeniz geldi kapınıza/ Ramazan’ınız mübarek olsun” manisiyle mahalleyi sahura kaldırıyor.

‘RAMAZAN’IN GELMESİ BENİ MUTLU EDİYOR’

İlerlemiş yaşına rağmen omzundaki davulla sokak sokak dolaşan Portakal Özen, “Her gün 4 kilometreye yakın yol yürüyerek davul çalıyorum. Yaşım 70’e yaklaştı davulla birlikte yürümek beni de oldukça yoruyor. Ama alın terimle çalışıyorum bu nedenle gururluyum. Ramazan ayının gelmesi nedeniyle de mutluyum. Çünkü bir ay davul çalarak ekmek parası kazanma imkanı buluyorum. Gece karanlığında bu işi yapmak zor oluyor ama ne yapayım mecburum” dedi. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP