Bahçeli 28.Dönem Milletvekilliği Adaylık Başvurusunu Yaptı
83 okunma

Bahçeli 28.Dönem Milletvekilliği Adaylık Başvurusunu Yaptı

ABONE OL
14 Mart 2023 19:00
Bahçeli 28.Dönem Milletvekilliği Adaylık Başvurusunu Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP’de milletvekilliği adaylığı başvuruları bugün başladı. Bu kapsamda MHP lideri Bahçeli de 28. dönem milletvekilliği için adaylık başvurusunu imzaladı. Başvurular, 21 Mart’ta sona erecek.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 Türkiye genel seçimleri kapsamında 28. dönem milletvekilliği için adaylık başvurusunu partisinin genel merkezinde yaptı. MHP milletvekilliği genel seçimleri için aday adaylığı başvuru süreci bugün başladı. Süreç 21 Mart Salı günü saat 17.00’de sona erecek. Başvuruların incelenmesi amacıyla kurulan Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu’nun başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yapacak. Milletvekili aday adaylığı için başvuru ücreti 3 bin lira olarak belirlendi. Yüzde 40 veya üstü engelli olanlardan başvuru ücreti alınmayacak.

Komisyonda, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Yıldırım ve Mustafa Kalaycı bulunuyor. Bu kapsamda, parti geleneği gereği aday adaylığı başvurusunda bulunan ilk isim Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli’nin başvurusunun ardından Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter, Filiz Kılıç, Feti Yıldız ile TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın da aralarında bulunduğu parti yetkililerinin kayıt kabul masalarına ilgili evrakları teslim etmesiyle aday adaylığı süreci başlatıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP