Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu’na yüklendi
125 okunma

Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu’na yüklendi

ABONE OL
19 Nisan 2023 09:25
Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu’na yüklendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’den Mersin 1’inci sıra milletvekili adayı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçim çalışmaları kapsamında Tarsus ilçesine geldi. AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katılan Bakan Nebati, güçlerini milletten aldıklarını söyledi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bakan Nebati, şöyle dedi:

“Dün bir televizyon programında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘300 milyar dolar getireceğim’ söylemine cevap verdim. Ya sen Londra’ya gittiğinde bir lokantada oturup fon yöneticisinin en alt kademesindeki insanlarla görüşüp, fotoğraf verirken, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden yerli ve milli Hazine ve Maliye Bakanı, Londra Büyükelçiliği’nde 45 trilyon dolara hükmeden yöneticilerin patronları ile CEO’ları ile toplantı yaptı. Ama o toplantılarda ‘emredesiniz’, ‘siz bilirsin, ne isterseniz vereceğiz’ demedik. Ne dedik biliyor musun? ‘Biz 85 milyon insanın temsilcisi, Türkiye Cumhuriyet Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve milletini arkasına gelmiş olarak, burada yerli bir şekilde sizlere Türkiye ile iş birliği yapın’ diye geldik. Beyefendi bugün ne cevap vermiş biliyor musun? ‘Bizim’ diyor ‘çok ünlü uluslararası ekonomistlermiz varken bu adama kim bakar?’ Bu adama millet bakar. Millet, senin gibi İngiliz pasaportuyla IMF’ye teslim olan, dışarıdakilere hazır ol da duran, onlara ne istiyorsunuz yapacağım diyenlerle değil, bu millet ne isterse onu yapar diyen birisi olduğumuz için bizi seviyor, sen kimsin ya. Diplomalı ama bu diplomanın sahibi milli, bu diplomanın sahibinin kıblesi Mekke, bu diplomalı Hazine ve Maliye Bakanı’nın kıblegahı Kudüs, bu diplomanın sahibi Türkiye’deki tüm vatandaşlara eşit gören, hayat boyunca ötekileştirmeyen Hazine ve Maliye Bakanı. Sen kimsin ya, beni İngiliz vatandaşı bir maliyeci ile karşılaştıracaksın. Sen kim oluyorsun da Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı’nı hor göreceksin hadi oradan. Utanmadan sıkılmadan Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı’nı İngiliz pasaportlu bir adamla eşleştiriyorsun. Öyle ki o toplantıya davet edecek gücü bulamıyor. Çünkü efendileri ona Amerika’da video konferansla emirleri ve talimatları veriyor. Biz de diyoruz ki ‘tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ve iriyiz, diriyiz hep beraber Türkiye’ diyoruz. Sen kiminle uğraştığını bilmiyorsun şu gördüğün adam, Recep Tayyip Erdoğan’la 30 yıldır aynı yolda yürüyor. Sen ne biliyorsun? Bu ülkenin başkanı, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, benim yol arkadaşım yol” dedi.
MİLLETİMİZİN ZEKASINI, FERASETİNİ KÜÇÜMSEMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Gelişigüzel, şifahen söylenmiş sözleri sanki ciddi bir ekonomi politikasıymış gibi yutturmaya çalışarak milletimizin zekâsını, ferasetini küçümsemeye kimsenin gücü yetmez” dedi. Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Kimse bol keseden milyar dolarlık rakamlar sallayıp, boş laf üreterek Milletimizin gözünü boyayamaz. Gelişigüzel, şifahen söylenmiş sözleri sanki ciddi bir ekonomi politikasıymış gibi yutturmaya çalışarak milletimizin zekâsını, ferasetini küçümsemeye kimsenin gücü yetmez. Lafügüzafı bırakıp finansal literatürü açıp okursanız, ağzınıza pelesenk ettiğiniz tefeci paralarının birçok ülkeyi ne hale getirdiğini öğrenirsiniz. O kadarına dahi aklınız ermiyorsa, en azından bir arama motoruna ‘Türkiye’de 2001 krizi’ yazın ve o dönemde neler olup bittiğini okuyarak balık hafızanızı tazeleyin. O karanlık koalisyon dönemlerinde, yıllarca biriktirdiği göz nuru emeğini alabilmek için batık bankaların önünde bekleyen masum vatandaşlarımızı, yılların alın terini bir günde kaybeden esnafımızı ve yaşadığı ekonomik buhranın etkilerinden yıllarca kurtulamayan vatandaşlarımızı da hatırlamış olursunuz. Niyetlerini bozup da bu ülkenin alın terini kimi çıkar gruplarına peşkeş çekebileceğini sananlara, milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de asla geçit vermeyecektir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP