“Biz Sadece Yol Köprü Yapmıyoruz”
152 okunma

“Biz Sadece Yol Köprü Yapmıyoruz”

ABONE OL
28 Nisan 2023 23:49
“Biz Sadece Yol Köprü Yapmıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün açılışında konuşarak, “Biz sadece yol yapmıyoruz, köprü kurmuyoruz, tünel açmıyoruz, baraj, sulama tesisi inşa etmiyoruz. Aynı şekilde biz sadece okul açmıyoruz, hastane inşa etmiyoruz, güvenliğimizi sınırlarımızın ötesinden başlatmıyoruz. Yine biz sadece fabrika açmıyoruz, otomobil, uçak, gemi, tank, ekipman, konut üretmiyoruz. Biz bütün bunlarla milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürecek bir büyük hamlenin, bir büyük şahlanışın temellerini atıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden ‘Adana15 Temmuz Şehitler Köprüsünün açılış törenine canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti. Erdoğan, depremden etkilenen diğer şehirlerle birlikte Adana’nın da yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştıklarını söyleyerek, “İnşallah yapacağımız 650 bin yeni konutla deprem bölgesindeki şehirlerimizi 1 yıl içinde ayağa kaldıracağız. Bu kapsamda Adanalı kardeşlerimiz için de 12 bin 492 konut ve 2 bin 438’i köy evi olmak üzere 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz. Adana’da temelini atarak inşasına başladığımız konut sayısı bin 628’i buldu. Allah’ın izniyle söz verdiğimiz gibi 1 yıl içinde Adanalı vatandaşlarımıza yeni evlerinin anahtarlarını vereceğiz” dedi.

‘286 MİLYON LİRA TASARRUF’

Erdoğan, Türkiye’nin bereketli toprakları Çukurova’nın kalbi Adana’ya yeni bir eser daha kazandırmanın sevinci ile bir arada olduklarını vurgulayarak, “Türkiye gibi Adana’mız da büyüdükçe, geliştikçe ulaşım başta olmak üzere her alanda yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Batı Akdeniz’i İç Anadolu’ya, Güneydoğu Anadolu’ya ve GAP’a bağlayan transit trafiğin yükü de Adana’mızın omuzlarında. Adana çevre yolu adeta şehir içi yol haline geldi. Hükümet olarak bugüne kadar şehrimizin trafik yükünü azaltacak pek çok yatırımı hayata geçirdik. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de bugün hizmete açıyoruz. Köprümüz sıradan bir ulaşım eseri olmanın çok ötesinde özelliklere sahip. Uzunluğu bin 700 metre olan 23 tabliyeden oluşan 3’ü gidiş ve 3’ü geliş 6 şeride sahip bu köprümüzün bünyesinde 2 hatlı bir demiryolu da yer alıyor. Yeni köprümüzle günde 35 bin aracın kullandığı Seyhan Barajı Kıret Yolu üzerindeki yükü ortadan kaldırıyoruz. Artık Adana’nın kuzey bölgesindeki stadyum, üniversiteler, şehir hastanesi ve otoyolla şehrin diğer kısımları arasındaki ulaşım çok daha kolaylaşacaktır. Yaklaşık 2 milyar 340 milyon liralık bir yatırım olan bu proje Adana’mıza ve ülkemize vakitten ve akaryakıttan yılda 286 milyon lira tasarruf ettirecek, karbon salınımını da 4 bin tondan fazla azaltacaktır. Köprümüzün Adana’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAHÇELİ: ADANA’NIN İKİ YAKASI BİR ARAYA GELMİŞTİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yaptığı konuşmada, “Adana Şehitler Köprüsü’nün açılışı ile Adana’nın iki yakası bir araya gelmiştir. Kültürel bağ kuvvetlenmiştir. Ticari hayat canlanmıştır. Doğu ile batı arasında önemli bir bağ kurulmuştur. Bu da ülkemizin birleştirici, bütünleştirici bir özelliğine çok yüksek bir katkı sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP