Çilek Seralarının Naylonlarını Kestiler
122 okunma

Çilek Seralarının Naylonlarını Kestiler

ABONE OL
19 Şubat 2023 14:52
Çilek Seralarının Naylonlarını Kestiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sultanhisar’a bağlı Atça Mahallesinde çilek üreticileri isyanda. Kimliği belirsiz kişiler çilek seralarına zarar verdi. Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Mahallesi’ndeki çilek seralarına kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verilmesi çilek üreticilerini isyan noktasına getirdi. Emniyet ekiplerinin ve ilgililerin bu duruma karşı önlem almalarını istiyorlar.

Sultanhisar ilçesi Atça Mahallesinde son günlerde gerçekleştiği iddia edilen olaylar, çilek üreticilerini isyan ettirdi. Edinilen bilgilere göre akşam ve gece saatlerinde çilek seralarına gelen kimliği belirsiz kişiler, tünellerdeki naylonları bıçaklarla keserek zarar verdi.

Şahısların özellikle olumsuz hava şartlarında ve gece saatlerinde bölgeye geldiğini söyleyen çilek üreticisi olan çiftçiler, tonu 65 bin lira olan naylonun kesilmesiyle büyük bir maddi zarara uğradıklarını belirttiler.

Jandarma ve Polis ekiplerine de ihbarda bulunduklarını belirten Çilek üreticisi çiftçiler, “Artık sabredemez hale geldik. Bizim bu çilek seralarımızdan ne istiyorlar. Bir türlü anlayamıyoruz. Yazıktır günahtır bu durum aynı zamanda hem bizlerin milyonlarca lira zararara uğramamız, hem de ekonomimize zarardır. Artık bıçak kemiğe dayandı. Sabredemez hale geldik. Birileri Atça’mızı karıştırmak istiyorlar. Bunu da bilinçli olarak yapıyorlar. Çiftçi olarak zaten zor durumdayız. Ekonomik olarak çok zor günler geçiriyoruz. Borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de bu tür istenmeyen olaylarla uğraşıyoruz. Dün gece yaklaşık 100 çiftçi bölgede toplandık. İşimizi gücümüzü bırakıp bunların peşinden koşuyoruz. İlgili makamlarında bizim bu çok önemli olan sorunlarımıza çözüm ve çare bulmalarını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Atça Emniyetine bağlı polis ekiplerin gerekli incelemelerde bulunarak tutacak tuttuklarını ve araştırmalarda bulunacaklarını belirten çilek üreticileri, geçen yıl da aynı şekilde kimliği belirsiz kişiler tarafından çilek seralarına zarar verildiğini belirterek bu duruma karşı önlem alınmasını istediler.

(DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP