Cumhuriyet tarihimizin ihracat rekoru hayırlı olsun
593 okunma

Cumhuriyet tarihimizin ihracat rekoru hayırlı olsun

ABONE OL
2 Ocak 2023 20:28
Cumhuriyet tarihimizin ihracat rekoru hayırlı olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CUMHURİYET TARİHİMİZİN İHRACAT REKORU HAYIRLI OLSUN

Bir ülkenin büyüklüğü ve etkinliği, sahip olduğu ekonomik güç dikkate alınamadan ölçülemez. Türkiye’nin son yıllarda yaptığı tüm çalışmaların, ekonomik olarak önemli adımların atılmasının sonuçlarını görüyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamaya göre, 2022 yılı ihracatımız geçen yıla göre %12,9 oranında artışla 254,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Cumhuriyet tarihimizin rekoru olan bu ihracat rakamı ülkemize, milletimize, ekonomimize hayırlı ve bereketli olsun.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİN YANINDAYIZ

Dünyadaki hızlı değişim ve dönüşüm KOBİ’lerin önemini her geçen gün daha fazla ön plana çıkarırken AK Parti hükümetleri olarak KOBİ’lerin yanında olmaya ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin de küresel rekabette yerini alabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz.
Verimlilik, markalaşma, üretim, pazarlama ve finansman konularında sorunlar yaşayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin sorunlarını çözmek için AK Parti hükümetlerimiz döneminde KOSGEB yeniden yapılandırılmış ve destekler çeşitlendirilerek artırılmıştır.

AYDIN KOSGEB 2022 VERİLERİ BAŞARIYI GÖSTERİYOR

Büyümeyi ve istihdamı odağına alan KOSGEB; milli gelire, istihdama, verimliliğe ve girişimci yetiştirmeye katkı sağlamaya Aydın’ımızda da devam ediyor.

KOSGEB Aydın İl Müdürlüğü, 2022 yılında toplam 1300 işletmeye, 88 milyon 710 bin TL destek vermiş, 15.771.900,50 TL hibe şeklinde gerçekleştirmiştir. 1300 işletmenin 796’sı hibe desteği almıştır.
2019’dan bu yana son 4 yılda KOSGEB Aydın Girişimcilik Desteği ile 1400 yeni işletme kurulmuş, bu işletmelere 40,5 milyon TL destek sağlanmıştır, bu desteklerin 28,6 milyonu hibe şeklindedir. 1400 yeni işletmenin 210’u imalat, 686’sı kadın ve 14’ü engelli girişimciler tarafından kurulmuştur. Yine son 4 yılda Arge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında 26 proje desteklenmiş, patentli ürünler ortaya çıkması sağlanmıştır.

Girişimciliğin yanında Ar-Ge ve inovasyonun Aydın’ımızda gelişmesine katkı sağlamış olan bu desteklerin Aydın’ımızın yarınlarına yaptığı katkıdan dolayı Aydın Milletvekilleri olarak memnun ve mutluyuz.

Böylesine büyük başarıların ortaya çıkmasında desteğini hiçbir zaman Aydın’ımızdan eksik etmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, KOSGEB Başkanımız Sayın Hasan Basri Kurt’a, KOSGEB Aydın İl Müdürümüz Sayın Sadullah Dülger’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

AK Parti olarak Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha güçlü ve büyük Türkiye’yi milletimiz ile inşa edeceğiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP