Deprem bölgesinde TOKİ binalarının hiçbiri hasar almadı
109 okunma

Deprem bölgesinde TOKİ binalarının hiçbiri hasar almadı

ABONE OL
13 Şubat 2023 10:34
Deprem bölgesinde TOKİ binalarının hiçbiri hasar almadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye tarihinin en büyük felaketini yaşıyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 şiddetindeki deprem, 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. 20 binden fazla insan hayatını kaybetti. Deprem bölgesinde birçok bina yerle bir olurken bugüne kadar yapılan TOKİ evlerinden hiçbirinin hasar bile almaması taktir topladı.

6 Şubat 2023’de meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem Türkiye tarihinin en acı günü oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde, 10 il yerle bir oldu. 6 bin bina yıkılırken, 20 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bölgeden gelen görüntüler felaketin boyutunu ortaya sererken, TOKİ’nin deprem bölgesinde yaptığı evlerin hasar almamış olması dikkatlerden kaçmadı.

Deprem bölgesindeki TOKİ evlerinde hasar yok

Depremden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Başta AFAD olmak üzere, Mehmetçik ve tüm profesyonel ekiplerle gönüllüler, kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Depremin yüzeye yakın olması yıkımında büyük olmasına neden oldu. Yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 6 bin binanın yıkıldığı ifade edildi. Bölgeye intikal eden Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı personelleri yıkılan ve hasarlı olan binalar hakkında çalışmalarına devam ederken, deprem bölgesinde bugüne kadar yapılmış olan 133 bin 759 TOKİ binasının hasar bile almamış olması dikkat çekti. Türkiye’nin birçok yerinden vatandaşlara güvenli konut sağlamak için çalışan TOKİ’ nin, deprem bölgesinde hiçbir binasının hasar almaması taktir topladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP