Deprem sonrası kimlik tespit çalışmaları sürüyor
138 okunma

Deprem sonrası kimlik tespit çalışmaları sürüyor

ABONE OL
23 Mart 2023 22:08
Deprem sonrası kimlik tespit çalışmaları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Vedat Mercan, depremden sonra kimliği belirlenemeyen çocuklarla ilgili, “Halen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarında bakım ve gözetim altında 39 çocuk, Sağlık Bakanlığı kurumlarında da tedavisi devam eden 33 çocuk ve 2 yetişkin olmak üzere toplamda 74 vatandaşımızın kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir. Bu 72 çocuktan 56’sı 0- 1 yaş arasıdır” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının tüm yönleriyle araştırılması, depreme dirençli yapı stokunun oluşturulması ve kentsel dönüşüm uygulamalarının etkinliğinin artırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı. Komisyonda; Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü yetkilileri sunumlarını gerçekleştirdiler.

‘KİMLİKLENDİREMEDİĞİMİZ 1297 CİVARI VATANDAŞIMIZ VAR’

Komisyon Başkanı Eroğlu’nun, depremde ölen vatandaşlardan kimliği tespit edilemeyenlerin sayısına ilişkin sorduğu soruya Mercan, “Şu anda bizim DNA örneği aldığımız, mümkünse, imkanı varsa parmak izi örneği aldığımız ve yerlerini bildiğimiz; şu an mezarlarını bildiğimiz ancak kimliklendiremediğimiz 1297 civarı vatandaşımız var. Bunların kimliklendirme çalışmaları halen devam etmekte. Bölgede hem jandarma hem polis bölgesi olarak 305 şahsın kayıp olduğuyla ilgili ihbar tarafımıza yapılmış ve değerlendirme yapılmaktadır” cevabını verdi.

Deprem bölgesinde kimliği belirlenemeyen çocuklarla alakalı da son verileri paylaşan Mercan, “Halen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarında bakım ve gözetim altında 39 çocuk, Sağlık Bakanlığı kurumlarında da tedavisi devam eden 33 çocuk ve 2 yetişkin olmak üzere toplamda 74 vatandaşımızın kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir. Bu 72 çocuktan 56’sı 0- 1 yaş arasıdır. Diğer geri kalan 2 yetişkinin 1’i İstanbul’da, 1’i Ankara’da. 1’i kendisini ifade edemeyecek kadar yaşlı durumda, diğeri de yoğun bakımda halen bilinci kapalı va ziyette tedavi görmektir, bunun için kimlikleri tespit edilememiştir” bilgisini paylaştı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP