Depremde çadır ve konserve satan Kızılay’dan açıklama
353 okunma

Depremde çadır ve konserve satan Kızılay’dan açıklama

ABONE OL
27 Şubat 2023 12:39
Depremde çadır ve konserve satan Kızılay’dan açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremin ardından Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği’ne çadır ve konserveleri parayla sattığı ortaya çıkan Kızılay’dan yeni bir açıklama daha geldi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yetersiz kalmasıyla yoğun eleştirilere neden olan Kızılay’ın Ahbap Derneği ve Türk Eczacılar Birliği’ne çadırları parayla sattığı ortaya çıkmıştı. Skandal bununla da kalmamış, Ahbap’ın kurucusu Haluk Levent canlı yayında sadece çadırları değil konserve gıdaları da Kızılay’dan satın aldıklarını açıklamıştı.

Yoğun tepkilerin ardından açıklama yapan Kızılay, skandalı doğrulamıştı. Hatta Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CNN Türk canlı yayınında ‘bütüyülecek bir olay olmadığını’ iddia etmişti.

Kızılay’ın çadır ve gıda satışına tepkiler çığ gibi çoğalırken Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık, Twitter’da yeni bir açıklama yaptı. Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent’in “Kızılay kurumunun alt iştiraki olan Kızılay Lojistik A.Ş den 30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık” açıklamasını alıntılayan Kınık, “Ahbap ile tesis edilen ticari ilişki de Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir” savunmasını yaptı.

Kınık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kızılay Cemiyeti kendisine gelen bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır, kesinlikle satmamaktadır.

Basında yeralan konu Kızılay’a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir

Kızılay Lojistik A.Ş., Afet, İnsani Yardım, Sağlık, Savaş Lojistiğinde uzmanlaşmış uluslararası humaniter sektörün en büyük lojistik firmalarından biridir ve gelirlerinin tamamını insani yardım amaçlı Kızılay Cemiyetine aktarmaktadır.

Zor zamanlarda, zor bölgelere, yüksek kapasite ile uluslararası kalite standartlarında tedarik zinciri kurarak destek veren
Kızılay Lojistik şirketimiz hazır Gıda, Kuru Gıda, Hijyen Setleri, Mutfak Setleri gibi insani yardım malzemelerini BM, STK vb’lerine tedarik etmektedir.

Kızılay Lojistik, bu hizmetleri uzmanlaşmış bir şirket olarak gerçekleştirmekte ve sektöre değer katarken Kızılay Cemiyetine de gelir üretmektedir.

Kesinlikle Kızılay’a teslim edilen bağışlar satılmamaktadır. Bağışlar doğrudan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılmaktadır.

Ahbap ile tesis edilen ticari ilişki de Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir.

En zor zamanlarda vatandaşlarımıza sağlıklı ve güvenilir gıda temini konusunda uzmanlaşmış kapasitesi ile hizmet verilmeye devam edilmektedir.

Kızılay cemiyetimiz 5000 Kızılaycı ile 10 il 65 ilçe 834 noktada paydaşları ile birlikte yaklaşık 2.500.000 vatandaşımıza üç öğün ücretsiz beslenme hizmeti sunmakta, Kızılay Lojistik de tüm bu dev operasyona destek vermektedir.

Kızılay kamudan bir bütçe desteği almamaktadır. Vatandaşlarımızın vergileri Kızılay’a aktarılmamaktadır. Kızılay iştirak şirketlerinin gelirleri, hayırseverlerin bağışları, uluslararası fon desteği ve 15 Bin çalışan 300 bin gönüllü ile yılda 40 milyon insana destek vermektedir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP