Depremin 201. saatinde sağ olarak kurtarıldı
78 okunma

Depremin 201. saatinde sağ olarak kurtarıldı

ABONE OL
14 Şubat 2023 16:55
Depremin 201. saatinde sağ olarak kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da enkaz altındaki Emine Akgül, depremin 201. saatinde sağ olarak kurtarıldı. 26 yaşındaki genç öğretmenin, bölgedeki bir kepçe operatörünün dikkati sayesinde kurtulduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta geçen hafta merkez üssü Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından 10 ilde büyük yıkım meydana geldi. Depremin ardından 9. güne girilirken enkazdaki arama kurtarma ekipleri halen sürüyor. Bölgeden ise halen art arda mucize haberleri gelmeye devam ediyor.

 

KEPÇE OPERATÖRÜ FARK ETMİŞ

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş ve Adıyaman’da 3 genç enkazdan sağ çıkarılırken bir güzel haber de Hatay’dan geldi. Enkaz altındaki Emine Akgül, depremin 202. saatinde sağ olarak kurtarıldı. 26 yaşındaki genç öğretmenin, moloz yığınlarını kaldıran kepçe operatörünün dikkati sayesinde kurtulduğu öğrenildi.

“ÇOK DİK VE SARP BİR YERDEN ÇIKARDIK”

Genç kadını kurtaran ekipteki görevli “Aslında ilk fark eden kepçe operatörü arkadaşlarımız oldu. Hemen alarm verdiler, arama kurtarma ekipleri olarak müdahale ettik. Hareketsiz duruyordu, çok dik ve sarp bir yerden çıkardık. Hemen termal battaniyeye sardık. Serum bağlandı ve hastaneye sevk edildi.” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP