Depremzede çocuklar, duygulandıran hayallerini çamura yansıttı
149 okunma

Depremzede çocuklar, duygulandıran hayallerini çamura yansıttı

ABONE OL
22 Şubat 2023 10:35
Depremzede çocuklar, duygulandıran hayallerini çamura yansıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından aileleriyle birlikte İzmir’e yerleşen depremzede çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından Çeşme Halk Eğitim Merkezi’nde sanat, spor, yabancı dil eğitimleri verilmeye başlandı. İlk etkinliklerinde seramik öğretmenlerinden eğitim alarak hayallerini çamura yansıtan çocukların büyük çoğunluğunun ev yapmak istemesi, öğretmenleri duygulandırdı. Hatay’dan gelen çocuklardan Duru Görüroğlu (7), “Bugün çamurdan bir ev yaptım. Evin bahçesine de depremden yıkılan betonları yerleştirdim” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası aileleriyle birlikte İzmir’e yerleşen çocuklara Çeşme Halk Eğitim Merkezi’nde görevli gönüllü öğretmenler tarafından eğitimler verilmeye başlandı.

Sanat, spor, seramik, resim, yabancı dil gibi farklı kategorilerde verilecek olan eğitimlerin bugün ilki gerçekleştirildi. Atölyede seramik öğretmenlerinden teknik bilgileri alan depremzede çocuklar, hayallerini çamurlara yansıttı.

Depremzede çocukların büyük çoğunluğunun ev yapmak istemesi, öğretmenleri duygulandırdı.Hatay’dan gelen çocuklardan Duru Görüroğlu, “Bugün çamurdan bir ev yaptım. Evin bahçesine de depremden yıkılan betonları yerleştirdim. Evin duvarlarını yaptım, kapısını yaptım ve küçük bir anahtar koydum.

Hatay’da çok fazla ev yıkılıyor, o nedenle İzmir’e geldim. Burayı çok sevdim. Bir ay sonra gideceğiz galiba. Çantam var, okulda okuyorum. Hatay’da iki kere deprem oldu” diye konuştu.

Büyüyünce öğretmen olmak istediğini anlatan çocuklardan Ecrin Ravza (9), “Bugün ben de hayalim olduğu için çamurdan ev yaptım. Buraya İskenderun’dan deprem nedeniyle geldik” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Halil Efe (11) ise “Deprem oldu, tsunami sahilleri ve çarşıyı bastı. Bizim evimiz yıkıldı. İkiye ayrıldı” dedi.

Hayalinin ev olduğunu söyleyen Elif Hüsra Gül (8), “Buraya Malatya’dan geldik. Bugün çamurdan ev yaptım. Hayalim bu. Çatısını ve penceresini yaptım” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP