Efeler Belediyesi 6’ncı Hanımevi’ni Hizmete Açtı
184 okunma

Efeler Belediyesi 6’ncı Hanımevi’ni Hizmete Açtı

ABONE OL
4 Mayıs 2023 10:06
Efeler Belediyesi 6’ncı Hanımevi’ni Hizmete Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Efeler’i marka kent yapma hedefiyle açılıştan açılışa koşan Başkan Atay’ın kadınlar için projelendirdiği Hanımevlerinin sayısı arttı.

Efelerli kadınların uğrak noktası olan, konforlu ortamı ve ücretsiz ikramları ile misafirlerin hoş vakit geçirmesini amaçlayan Hanımevlerinin 6’ncısı Girne Mahallesi Ormancı Caddesi Numara 19’da düzenlenen törenle hizmete açıldı. Efeler halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, eşi Güneş Atay, Efeler Belediyesi’nin meclis üyeleri, birim müdürleri, kentteki sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri ile muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI
Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6’ncı Hanımevi’nin açılışı için gönderdiği telgrafta şu ifadelere yer verdi; Efeler Belediye’miz tarafından hizmete açılan Girne Mahallesi Hanımevi’nin açılış törenine nazik davetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidenler, kadınlarımızın toplumsal yaşamdaki önemini en iyi bilenlerdir. Yerel yönetimlerden başlayarak ülkemizin her yerinde bu anlayışın egemen olacağı kadınların özgürce sosyalleşebilecekleri ve kendilerini mutlu kılacakları yaşam ortamlarını oluşturacağız. Kadınlarımızı ekonomik ve sosyal alanda birçok olanak sağlayan Belediye Başkanı’mız Sayın Mehmet Fatih Atay’ı yürekten kutluyor açılışa katılan Efelerli misafirlerimize sevgiyle saygılarımı sunuyorum.”

BAŞKAN ATAY: “HER MAHALLEYE HANIMEVİ AÇACAĞIM”
Açılışta konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tüm Efeler halkının huzurlu ve mutlu yaşam sürmesi için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Başkan Atay, “Efeler’de hak ettiğimiz mutlu ortamı yaratmak için çaba sarf ediyoruz. Her mahalleye Hanımevi açacağım. Hanımevi projemizi kırsal mahallelerimizde de açmak istedik. Orada yaşayan kadınların sosyalleşebilecekleri alan sayısı çok az. Kapalı olan köy okullarının bize verilmesini talep ettik. Ne yazık ki talebimize olumlu yanıt verilmedi. Serçeköy Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait olan bir okulda bu hayalimizi gerçekleştirdik. Serçeköy’de kadınlarımızın sosyalleştikleri Serçeköy Kültür Merkezi’mizi açtık, bunu göreve gelir gelmez yaptık. Sizler için çalışmaya devam edeceğim. Altıncı Hanımevi’miz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MUHTAR ÇIVKAROĞLU: “BÜYÜK HEYECAN DUYUYORUM”
Girne Mahallesi Muhtarı Şule Çıvkaroğlu, kadının değerinin azaldığı dönemde Efeler Belediyesi’nin kadınlara yönelik projelerinden dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Çıvkaroğlu, “Mahallemizde tüm vatandaşlarımızın ve özellikle gençlerimizin yararlandığı Kitap Kafelerin ardından kadınlarımız içinde Hanımevi’nin açılıyor olmasından dolayı kadın muhtar olarak büyük heyecan duyuyorum. Göreve geldiğim günden beri hayata geçirmeye çalıştığım projelede, öncelik kadınların olduğunu her ortamda dile getirdim. Bu sebeple de bu açılışın benim için özel bir yeri olduğunu dile getirmek isterim. Mahallemize ve Efeler halkına sayısız hizmetler sunmaya devam eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a çok teşekkür ederim” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR
Girne Mahallesi’nde hizmete açılan altıncı Hanımevi’nin açılışında konuşan mahalle sakinlerinden Gül Eken, “Kadının değerini, önemini ve özelliklerini bilen bir belediye başkanına sahibiz. Bunun için Efelerli kadınlar çok mutlu. Çağdaş, özverili ve çalışkan Başkan Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ederim” dedi. Girne Mahallesi’nde yaşayan Muazzez Erdoğan ise “Efeler Belediyesi’nin mahallemize kazandırdığı yeni yaşam alanları hayatımıza renk katıyor. Başkan Atay başta olmak üzere tüm belediye ekibine teşekkür ederim. İyi ki varsınız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP