EFELER BELEDİYESİ ACİL İHTİYAÇ LİSTESİNİ GÜNCELLEDİ
133 okunma

EFELER BELEDİYESİ ACİL İHTİYAÇ LİSTESİNİ GÜNCELLEDİ

ABONE OL
10 Şubat 2023 15:20
EFELER BELEDİYESİ ACİL İHTİYAÇ LİSTESİNİ GÜNCELLEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Efeler Belediyesi, 6 Şubat Depremi’nde afetzedelere yapılacak olan yardımlarla ilgili yeni bir duyuru yaptı. Mesajda, bölgede ihtiyaç duyulan yeni acil yardım malzemeleri ve yardım noktaları ile ilgili değişiklikler paylaşıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle 10 ilimizde on binlerce kişi hayatını kaybetti. Efeler Belediyesi depremin ilk günü yardım seferberliği başlattı. Afetzedelerin yaralarını sarmak için tek yürek olan vatandaşlar, Uğur Mumcu Parkı’nda kurulan yardım çadırına ve belediye hizmet binasına acil yardım malzemelerini bıraktı. Bu adreslere ulaşmakta güçlük çeken hayırseverler ise 444 80 09’u arayarak, yardımlarını belediye ekiplerine teslim etti. Toplanan; battaniye, yorgan, çorap, yağmurluk, kışlık kıyafet, eldiven, bere, atkı, ısıtma cihazı ile gıda malzemeleri vb. ürünler, 10 yardım tırına yüklendikten sonra afet bölgesine ulaştırıldı. Yardım kutularına minikler tarafından bırakılan sevgi dolu notlar ise görenlerin içini ısıttı.

BELEDİYE VATANDAŞLARA YENİ BİR ÇAĞRIDA BULUNDU

Yardım seferberliği ile ilgili vatandaşlara yeni bir SMS gönderen ve sosyal medya paylaşımı yapan Efeler Belediyesi, Başkan Mehmet Fatih Atay’ın adıyla yayımladığı mesajlarda, fedakâr Efeler halkına teşekkür etti ve bölgede ihtiyaç duyulan acil yardım malzemelerini paylaştı. Mesajda, “Bugüne kadarki tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederiz. Acil ihtiyaç duyulan malzemeler “Çadır, Uyku Tulumu, Isıtıcı, Battaniye, Yorgan, Hijyen Malzemeleri, Bebek Maması ve Bezi, İçme Suyu, Ekmek, Powerbank, Jeneratör ve Konteyner”dir. Paylaşımın ikinci kısmında ise şöyle denildi, “Bu malzemeleri Efeler Atatürk Kent Meydanı karşısı Uğur Mumcu Parkı’ndaki yardım standımıza bugün saat 20.00’ye kadar, belediye hizmet binamıza ise 7/24 teslim edebilirsiniz. 444 80 09 ‘u aramanız halinde adresinizden de teslim alabiliriz.” denildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP