Efeler Belediyesi Özel Bireylerin Projesine Ev Sahipliği Yapacak
111 okunma

Efeler Belediyesi Özel Bireylerin Projesine Ev Sahipliği Yapacak

ABONE OL
18 Nisan 2023 15:00
Efeler Belediyesi Özel Bireylerin Projesine Ev Sahipliği Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Efeler Belediyesi, Anadolu Üniversitesi yürütücülüğünde yapılacak olan TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları programı kapsamında destek alan “Ebeveyn Okulu: Otizm Spektrum Bozukluğuna Sahip Bireylerin Ergenlik Dönemi Problem Davranışları ve Yenilikçi Baş Etme Yolları” isimli projeye ev sahipliği yapacak.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, özel bireylere desteğini sürdürüyor. 2021 yılının Aralık ayında bölgenin en kapsamlı otizm merkezini Yedi Eylül Mahallesi’nde hayata geçiren ve özel bireyler ile ailelerinin yaşamlarına katkı sunmak için çeşitli etkinlikler düzenleyen Başkan Atay bu kez de anlamlı bir iş birliğine imza attı. Otizmli çocuklara sahip ebeveynlerin, çocuklarının problemli davranışları ile etkili şekilde baş edebilme becerilerini kazanmaları ve çocukları ile etkili iletişim kurabilmelerini hedefleyen proje, 24-28 Nisan tarihleri arasında Efeler’de gerçekleştirilecek. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nin kapılarını açacağı anlamlı buluşmada; I, II ve III. Kademe Özel Eğitim Okuluna devam eden çocuğu bulunan 24 ebeveyn 5 gün boyunca; anlatım, video, model olma, tartışma, mobil uygulamalar ve yardımcı teknoloji uygulamalarından faydalanabilecek. Projede iş birliği yapan diğer kurumlar ise Ergenlik ve Gençlik Araştırmaları Derneği (EGAD) ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR DER) oldu.

BAŞKAN ATAY: “ONUR DUYUYORUZ”

Özel bireyler ve aileleri için yapılan çalışmalara desteklerinin süreceğini ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Otizm Merkezi’miz özel bireyler ve ailelerinin hizmetinde. Düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ile çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmelerini ve keyifli vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. İlçemizde gerçekleştirilecek olan bu anlamlı etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu projenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP