Ege bölgesi’nde zirai don meteorolojik uyarısı
197 okunma

Ege bölgesi’nde zirai don meteorolojik uyarısı

ABONE OL
21 Aralık 2022 13:59
Ege bölgesi’nde zirai don meteorolojik uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın, İzmir, Manisa, Çanakkale, Balıkesir’e duyuru yapıldı. Söz konusu duyuru İzmir Valiliği internet sayfası üzerinden yapıldı. Buna göre, bu illerde zirai don olayı tahmin ediliyor. Zirai don riski için başlama ve bitiş zamanı açıklaması da yapıldı.

Vatandaşlara zaman zaman hava durumu uyarıları yapılıyor. Son olarak İzmir Valiliği internet sayfası üzerinden zirai meteorolojik uyarı yapıldı.

Yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

“Bölgemizde etkili olmaya devam eden soğuk hava nedeniyle; bu gece (20-21 Aralık) İzmir’in doğu (Beydağ, Ödemiş ve Kiraz), Aydın’ın doğu (Bozdoğan, Karacasu, Kuyucak ve Buharkent), Balıkesir’in güneydoğu (Bigadiç, Kepsut, Dursunbey ve Sındırgı) ve Manisa’nın doğu (Akhisar, Gördes, Köprübaşı, Demirci, Selendi, Kula, Alaşehir, Sarıgöl, Ahmetli, Turgutlu, Gölmarmara, Kırkağaç ve Saruhanlı) ilçelerinde; 21-22 Aralık gecesinde ise Çanakkale’nin doğu (Çan, Yenice, Biga ve Ezine), Balıkesir il merkezi ve doğu (Balya, İvrindi, Savaştepe, Kepsut, Susurluk, Dursunbey, Bigadiç ve Sındırgı), Manisa’nın kuzeydoğu (Gördes, Köprübaşı, Selendi ve Demirci) ilçelerinde ve yüksek rakımlı yerlerde gece sıcaklıklarının yer yer 0 derecenin altına inerek hafif şiddette zirai don olayı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Başlama-Bitiş Zamanı: 21.12.2022 03:00 -23.12.2022 09:00 TSİ

Zirai Don Sınıflandırması
2 m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması;
Hafif don: 0 °C ila -2.2 °C,
Orta kuvvette don: -2.2 °C ila -4.4 °C
Kuvvetli don: -4.4 °C’den daha düşük.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP