Elazığ 4.6’lık depremle sallandı
129 okunma

Elazığ 4.6’lık depremle sallandı

ABONE OL
20 Nisan 2023 09:28
Elazığ 4.6’lık depremle sallandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da Riçhter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ’ın yanı sıra Diyarbakır ve ilçelerinden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD), alınan bilgiye göre saat 01.44’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 11.11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ ve Diyarbakır kent merkezi ile ilçelerinden de hissedildi. AFAD’dan alınan ilk bilgiye göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

VALİ TORAMAN: OLUMSUZ BİR DURUM TESPİT EDİLMEMİŞTİR

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan, Riçhter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem, çevre illerde de hissedildi. Elazığ Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Kıymetli Hemşehrilerim, Saat 01.44’de Sivrice merkezli meydana gelen 4.6 şiddetindeki depremde şu ana kadar her hangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir. Tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir” paylaşımını yaptı.

Tunceli Valiliği’nde yapılan açıklamada da, “Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve ilimizde de hissedilen 4.6 büyüklüğündeki depremde, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum ve ihbar tespit edilmemiştir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun!” denildi.

SES GELEN BİNANIN ÇEVRESİ GÜVENLİK ŞERİDİ İLE KAPATILDI

Elazığ’da Kültür Mahallesi Vali Fahribey Caddesi’nde daha önce ağır hasarlı olduğu için boşaltılan 2 bloklu 4 katlı binadan, 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından ses geldiğini duyanlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen polis ekipleri, binanın etrafını güvenlik şeridi ile kapatarak önlem aldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP