Elbir, görevinden istifa etti
243 okunma

Elbir, görevinden istifa etti

ABONE OL
9 Mart 2023 15:56
Elbir, görevinden istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Söz konusu talebin genel merkezden geldiğini söyleyen Elbir, “Listede oluruz, olmayız ama biz hizmet etmek için bu yola çıktık. Her zaman AK Parti’nin neferi olmaya hazırım” dedi

 

3 yıldır AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Hüsnü Elbir, milletvekili aday adaylığını açıklayarak, ilçe başkanlığından istifa etti.

Parti ilçe merkezinde basın toplantısı düzenleyen Elbir, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin yaklaşık beşte birini etkileyen bir depremle karşı karşıya kaldık. Basın toplantımızı bir tarafımız buruk olarak yapıyoruz. Ama seçim de kanun gereği, anayasa gereği kaçınılmaz. Acılarımızı unutmadık, unutturmayacağız. Hükümetimiz, yaraları sarmak için elinden gelen çabayı harcıyor. Bunu bütün dünya basını görüyor. Ben, ölenlere rahmet, kalanlara sağlık diliyorum. Rabbim bir daha böyle büyük acılar, felaketler göstermez inşallah” dedi.

“BU İŞTEN ÇOK ZEVK ALDIM”

26 Şubat 2020 tarihinde AK Parti İlçe Başkanlığı yapmak üzere temayül yoklamasında görevin kendisine verildiğini anımsatan Elbir, şöyle devam etti: “Göreve geldik, dünyayı saran koronavirüs salgınıyla göreve başladık. Kongreler iptal oldu. Nisan ayında atamamız yapıldı. 5 Eylül 2020’de de genel kurulumuz yapıldı. O günleri hatırlarsınız, fırsat buldukça teşkilatımızla beraber olduk. Hakikaten 3 – 4 kez gittiğimiz mahalleler oldu. Ben bu işten çok zevk aldım. Ekibimle beraber hem ana kademem hem kadın kollarım hem gençlik kollarım hem de mahalle teşkilatlarımızla beraber biz bir aile olduk. O ailenin de karşılığında ziyaretlerle, iletişim kurmakla, taraflı tarafsız herkesi dinleyerek gönüllere girdik. Burada en büyük desteği eşim, kızım ve bürodaki personelim verdi. Ama bu davaydı, sevdaydı, ülkeye olan sevgiydi. En başta da Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgimizdi. Onun için yılmadan çalıştık. Esnaf ziyareti yaparken bize hep şunu sordular: ‘Hayırdır, seçim mi var?’ Seçimin vakti gelince yapılacağını söyledik. İnsanlara dokunarak belki de alışılmayanı yapmıştık. Bu nedenle tüm teşkilatıma teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun.”

“DAVA İNANCI BİTMEZ”

Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını kaydeden Elbir, “Genel merkez tarafından İl Koordinatörümüz, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya şahsımı aradı: ‘Sayın Başkanım, genel merkezde yapılan istişareler sonucu, milletvekili aday adaylığı için istifanız uygun görülmüştür’ dedi. Biz de bu görevi yerine getirmek için bugün itibarıyla AK Parti İlçe Başkanlığı görevimi bırakıyorum. Rabbim çıktığımız bu yolda muvaffak eyler inşallah. Hakkımızda ne hayırlısıyla o olsun. Dava inancı bitmez. Listede oluruz, olmayız ama biz hizmet etmek için bu yola çıktık. Her zaman AK Parti’nin neferi olmaya hazırım. Ben bir söz söylemiştim. Bunun arkasındayım. Görev istenmez, verilir. Şu anda bana başka bir görev tevdi edildi. Bu görevi verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda partililerden helallik isteyen Elbir, kendi hakkının da helal olduğunu ifade etti.

EŞİ VE KIZI YALNIZ BIRAKMADI

Basın toplantısına Elbir’in eşi Ülkü Elbir, kızı Duygu Elbir, Efeler Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege, Efeler Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın ile partililer katıldı.

Öte yandan, AK Parti Efeler İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Subaşı’nın da milletvekili aday adaylığı için parti yönetiminden istifa ettiği bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP