Emekliler yaşadı: Bayram ikramiyesine okkalı zam geldi!
211 okunma

Emekliler yaşadı: Bayram ikramiyesine okkalı zam geldi!

ABONE OL
19 Şubat 2023 10:45
Emekliler yaşadı: Bayram ikramiyesine okkalı zam geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli İkramiyelerinde Zam Bekleniyor!

Emekli vatandaşların bayram zamanlarında ekonomik sıkıntı çekmemesi için yılda 2 kere bayram ikramiyesi veriliyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere bayram ikramiyesi alan emekli vatandaşlarımızın gözleri ikramiyeye dikildi.

Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte yeni yıl zammını merak eden emekli vatandaşlar araştırmaya koyuldu. Kısıtlı bütçe ile ikramiye zamanlarında derin nefes alan emekli vatandaşlar alacakları toplu paranın hayalini kuruyor.

2023 yılı ile birlikte yapılan maaş zamları üzerine emekli ikramiyelerinde de zam bekleniyor. Yeni yılda zamlı emekli ikramiyesi bekleyen vatandaşlar ne kadar zam yapılacağına dair de araştırmalarını sürdürüyor.

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Alınacak?

Mart ayı sonunda gelecek olan Ramazan Ayı ile birlikte bayram ikramiyeleri de hazırlanacak. Ramazan Bayramı’nda verilecek olan emekli ikramiyesi kapsamında zam gelmemesi durumunda 1.100 TL hesaplara yatırılacak. 2023 yılının gelmesiyle birlikte yüzde 30 oranında zam alan emekli vatandaşlar beklentilerini yüksek tutuyor.

Asgari ücrete gelen zam ile birlikte memur ve emekli vatandaşların maaşına da zamlar gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte emekli maaşları en az 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltildi.

Yüzde 30 oranında artan emekli maaşı üzerine ikramiye zammı merak konusu oldu. Emekli ikramiyeleri 2023 yılında Ramazan Bayramı için 21 ile 23 Nisan arasında yatması beklenirken Kurban Bayramı için 29 Haziran ile 2 Temmuz arasında yatması bekleniyor.

Emekli maaşı, asgari ücret ve ikramiyelerde zam müjdesi!

Yeni yılda emekli ikramiyesinde zam bekleyen emekli vatandaşlar gözlerini dört açmış durumda. Ankara kulislerinde ise seçim nedeniyle büyük ölçüde zam yapılması konuşulanlar arasında yer alıyor. Kısadalga.net yazarlarından olan Mehmet Çetingüleç’in yazısına göre 1.100 lira olan emekli ikramiyeleri 2.500 ile 3.000 lira arasında bir zamma uğrayacağını belirtti. Ayriyeten asgari ücrete yüzde 10 zam, emekli vatandaşlara ise yüzde 10 ile 20 arasında bir zam yapılmasının gündemde yer aldığını belirtti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP