EMNİYET MENSUPLARI VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFINDA GÖREV DEĞİŞİMİ
277 okunma

EMNİYET MENSUPLARI VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFINDA GÖREV DEĞİŞİMİ

ABONE OL
19 Ağustos 2022 17:07
EMNİYET MENSUPLARI VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFINDA GÖREV DEĞİŞİMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli’mizin başarılı girişimcilerinden ve taşımacılık sektörünün duayenlerinden Ümit Münir Ardal vakıf yönetiminde İştiraklerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine başladı.

1998 yılında görevleri başında Şehit olan Polislerimizin Aileleri ile Gazilerimiz tarafından Emniyet Genel Müdürlüğümüzün desteği ile ilk etapta Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Derneği olarak kurulmuş, çalışmalarına Ankara ilinde başlamıştır.

2010 yılında Vakıf statüsüne geçmek için tüm çalışmalar tamamlanmış, 2011 yılında Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Derneği fesh edilerek; Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı kurulmuştur. Vakfın Genel Merkezi Ankara ilindedir. Ayrıca Ülkemizin çeşitili bölge ve illerinde Temsilciliklerli bulunmaktadır.

Mevzuatları gereği; Emniyet Teşkilatı Mensubu iken Şehit olan Polislerimizin Aileleri ile Vazife Malulü olan Gazi Polislerimiz ile Ailelerine her türlü konuda Vakıf İmkanları dahilinde ayni, nakdi ve manevi yardım etmek, Aileler arasındaki dayanışmayı ve sosyal birlikteliği geliştirmek, eğitim ve sağlık faaliyetlerinde bulunmak, Şehit Aileleri ve Vazife Malulü Gazilerimizin, yasal haklarının, kazanılması, korunması ve geliştirilmesi için hukuki yardım sağlamak kulis yapmak, Emniyet Teşkilatımız, Şehitlerimiz Gazilerimiz ve Aileleri lehine duyarlı kamuoyu oluşturmak ve kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunmak, bu çalışmaları Vakıf kültürüyle yapabilmek adına İktisadi Teşebbüsler kurmak, kurulmuş olan işletmelere ortak olmak, çalışmak, üretmek elde ettiği gelir ile Vakıf amacına uygun çalışmaları ve yardımları finans etmek, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin evlatları başta olmak üzere iş istihdamı yaratmak, her daim her zaman her konuda Şehitlerimizin Aileleri ile Gazilerimizin ve Emniyet Teşkilatı Personelimizin yanında olmak Vakfın amacıdır.

İçişleri Bakanlığı nezdinde Emniyet Mensubu Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Ailelerini temsil eden, Devlet protokolünde yer alan, (EMŞAV) Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfımız yorulmadan durmadan 1998 yılından bu yana çalışmalarına devam etmektedir. Son dönemde yapılanma çalışmalarına hız veren Vakıfta Aydın İl Başkanı olarak görev yapan Ümit Münir Ardal İştiraklerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı olarak atanmıştır. Ardal yerine Aydın İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Ertekin EMŞAV’a başkan olarak atanmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP