Erdoğan Defne Devlet Hastanesi Açılışına Katıldı
173 okunma

Erdoğan Defne Devlet Hastanesi Açılışına Katıldı

ABONE OL
21 Mayıs 2023 19:11
Erdoğan Defne Devlet Hastanesi Açılışına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’daki Defne Devlet Hastanesi’nin açılışında konuştu. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmasında, Defne Devlet Hastanesi’nin yarın hasta kabulüne başlayacağını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamasından satırbaşları;

“Yapacağız dersek işte buyrun. Ziya Paşa ne diyor ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır semeri’. Bir tanesi çıkmış ne diyor ‘3 ayda ne yapıyorsun’ diyor. Eğer sende yüz varsa eğer karakterin müsaitse gel Defne Hastanesi’ni gör.

Temelini 24 Mart’ta attığımız 300 yataklı hastanemizi 3 ay içerisinde bitirme sözünü vermiştik. Salgın döneminde İstanbul’da iki ayrı hastaneyi aynı sürede kurma tecrübesine sahiptik. Bizi oradan bir tecrübemiz var. Biz bunlar gibi akşam yalan, sabah yalan yok.

Bize dediler ki, ‘burada Kılıçdaroğlu Bay Bay Kemal yüzde 90 oy aldı, siz yüzde 8 oy aldınız’. Bizi bunlar ilgilendirmez. Burada deprem oldu mu? Ölenler, yaralananlar var mı? Biz ayrım yapamayız. Mezhep, meşrep, ırk böyle bir şey bizim dinimizde de yok, kitabımızda da yok. Ben inanıyorum ki, benim vatandaşım gerekli gördüğü zamanda gerekeni de yapacaktır.

‘YARIN HASTA KABULÜNE BAŞLAYACAK’

Hatay’da 100 yataklı Arsus, 100 yataklı hassa, 30 yataklı Belen hastanelerini hizmete açmıştık. Sadece işimize baktık. Şu anda tomografisiyle, MR’yıla ve yarından itibaren hastane kabulüne başlayacak burası.

Şu anda bu hastanede 11 ameliyathane var. Hastanemizin tüm odaları her an yoğun bakıma dönüştürülebiliyor. 256 hekim 1044 sağlık çalışanın görev yapacağı hastanede en gelişmiş tomografi ve MR cihazları bulunuyor.

‘NASIL OLDU DA BİR GECEDE FAŞİST KESİLDİLER?’

Ne hakaretler ediyorlar. Hani bunlar demokrattı, hani bunlar baharı getirecekti? Hani bunlar depremzedelere bedava ev verecekti? Nasıl oldu da bir gecede faşist kesildiler? Milletim 28 Mayıs’ta bu mesajı tamamlamaya hazır mı?”

“SANDIKTAN ÇIKAN İRADENİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Erdoğan, Hatay’da depremzedelere seslenirken seçimlere ilişkin de önemli mesajlar verdi. Pazar günü için gerek yurt içi gerekse yurt dışı seçmene oy verme çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’na tepki gösterirken “Adı yalancıya, çarkçıya çıkmış birine ülke yönetimi teslim edilmez” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Bizim için elbette sizin oyunuzu almak önemlidir. Hatay’ın daha 3 ay önce yaşadığı büyük afetin ardından sandığa gitmesi, tercihini demokratik yollarla göstermesi çok daha önemlidir. Çok az farkla da olsa sandıktan çıkan iradenin başımızın üstünde yeri vardır. Şu anda alanımızdaki resmi rakam, bütün bu olumsuzluklara rağmen, 30 bin.

“KİMSEYİ TERCİHLERİNDEN ÖTÜRÜ AŞAĞILAMAYIZ”

“Biz 40 yıllık siyasi hayatımızda milletle inatlaşanlardan asla olmadık. CHP Genel Başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz, insanımızı izan ve itham etmiyoruz. Biz kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyor, hakir görmüyoruz.

“Depremde yakınlarını kaybetmişlere siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, onları kaldığı yerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden bile geçmez.

“İlk günlerde bazı zorluklarla karşılaşsak da kısa sürede toparlandık. TV’lerde diyorlardı ki ‘Size bir daha yardım falan göndermeyeceğiz.’ Kim diyor bunu? CHP’nin trolleri. Bunlar ne derse desin, devletiniz burada, AFAD’ımız burada, Kızılay’ımız burada.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP