Erdoğan;” Deprem Bölgesindeki Öğrencilere Bir Müjde Vermek İstiyorum”
179 okunma

Erdoğan;” Deprem Bölgesindeki Öğrencilere Bir Müjde Vermek İstiyorum”

ABONE OL
10 Mayıs 2023 13:16
Erdoğan;” Deprem Bölgesindeki Öğrencilere Bir Müjde Vermek İstiyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana‘da açıklama yaptı. ” Lise öğrencilerimize müjde vermek istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Sıralama dışında puan önceliği ile ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Özel üniversitelerin tamamında birer kişilik yer tesis edilecek. 21 bin 560 öğrencimizin faydalanacağı 2023-2024 döneminde yerleşecek” dedi

AK Parti Genel Başkanı ve CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, partisinin AdanaUğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitinge katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı’ndan milletvekilleri, milletvekili adayları, belediye başkanları ve İl Başkanı Mehmet Ay da eşlik etti. Adanalıları kebaptan ve şalgamdan daha çok sevdiklerini belirterek sözlerine başlayan Erdoğan, “Adanalı merttir, yanlışa düşmez, vefası büyüktür. Reisini üzmez. Bu millet, akıllıdır. Malum kişileri getirmez başa. Buraya Aydın’dan geliyoruz. Aydın 65 bin kişiydi. Şimdi Adana’dayız, resmi rakamı aldım, 80 bin. Malum, Millet İttifakı var ya. Onlar da buradaymış galiba. Dün buradaydılar, ne yaptılar? Ben, Adanalı işini bilir diyorum. İnşallah haftaya pazar günü Adana, biz Ankara’dan balkon konuşması yaparken, Adana da buradan yapacak” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ LİSE ÖĞRENCİLERİMİZE BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM’

Kahramanmaraş merkezli depremlerde meydana gelen enkazların tamamının kaldırıldığını belirten Erdoğan, “837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. Ayrıca 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 bininin temelini attık. Bizde laf yok, icraat var. Deprem bölgesinde 657 bin yeni konut yapacak, bunun 319 binini de 1 yıl içinde teslim edeceğiz. Adana, bu depremi nispeten az can kaybı ve hasarla atlatan bir şehrimiz. Ama biz Adana’da sadece depremin yol açtığı yıkımları telafi etmeyi değil, gelecekte yaşanacak afetleri de dikkate alarak daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Muhalefet, kentsel dönüşümden anlamaz. Böyle bir şeyi de kabul etmez ama biz geleceğe hazırlığımızı yapıyoruz. İnşallah Adana’yı burada yaşayan her bir kardeşimin güven ve huzurla evinde oturduğu bir yer haline getireceğiz. Bunun için sizden biraz sabır biraz da destek istiyoruz çünkü bu büyük yükün altından ancak devlet ve millet el ele vererek kalkabiliriz. Allah’ın izniyle bunu başarabileceğimize de yürekten inanıyorum. Bu vesileyle deprem bölgesindeki lise öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 dışında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz, ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimiz için birer kişilik yer tahsis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimizin yararlanacağı bu kararların 2023- 2024 eğitim- öğretim yılında üniversiteye yerleşecek. Gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP