Erdoğan:” En Büyük Desteği Gençlerden Aldık”
151 okunma

Erdoğan:” En Büyük Desteği Gençlerden Aldık”

ABONE OL
21 Mayıs 2023 17:30
Erdoğan:” En Büyük Desteği Gençlerden Aldık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seçimlerde iddia edilenin ve sanılanın aksine gençlerimizden en büyük desteği hamdolsun biz aldık” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Beşpınar Kültür, Eğitim ve Sosyal Destek Kampı’nda Adıyaman Gençlik Buluşması’na katıldı. Erdoğan, gençlerden aldıkları enerji ile deprem bölgesini yeniden gezdiklerini belirterek, “Ülkemizin yaşadığı en büyük afet olan 6 Şubat depremlerinden beri hep buralarda olduk. Buraları, birileri gibi deprem turisti edasıyla gezmiyoruz. Arama- kurtarma çalışmalarından itibaren adım adım yapılan her işi takip ediyor, hiçbir eksiğe, hiçbir gecikmeye mal olmaması için çalışıyoruz. Bakanlarımızla, kurumlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, gönüllülerimizle ve Cumhur İttifakı’nın mensuplarıyla depremzedelerimizi hiç yalnız bırakmadık. Bilhassa gençlerimizin bu süreçte gösterdiği samimi gayretin, sergiledikleri özverili çalışmaların yakın şahidiyiz” diye konuştu.

Rakiplerinin, karamsarlık aşılayarak gençlerle aralarını açmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, “Halbuki biz, siyasi hayatımız boyunca hem gençlerle yol yürümüş, her mücadelemizi onlarla vermiş birisiyiz. Onlar gençlerimizi, harflerle etiketlendirerek, ufuklarına sınır çizmeye çalışırken; biz teknolojiyle, sporla, sanatla, kültürle hep gençlerimizin vizyonunu genişletmek için çalıştık. Hamdolsun, gittiğimiz her yerde bunun neticelerini de alıyoruz. ‘Teknofest gençliği’ dedik. Sadece son etkinlikteki yarışmalara 1 milyon gencimizin iştirak ettiği haberiyle sevindik. ‘Türkiye Yüzyılı gençliği’ dedik. Seçimlerde iddia edilenin ve sanılanın aksine gençlerimizden en büyük desteği hamdolsun biz aldık. ‘Öz güven sahibi gençlik’ dedik. Spordan bilime her alanda dünyanın dört bir yanında onların başarılarıyla gururlandık. Bugün de burada 1500 gencimizle birlikteyiz. Burada kütüphanesiyle, atölyeleriyle, spor alanlarıyla, derslikleriyle, Özbek çadırlarıyla adeta bir hayat okulu kurulduğunu görüyoruz” dedi.

‘MESLEKİ EĞİTİMİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRDİK’

Erdoğan, bilhassa mesleki eğitimde adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bir dönem kasıtlı şekilde örselenen, itibarı sarsılan, cazibesi ortadan kaldırılan mesleki eğitimi yeniden hak ettiği yere getirdik. Kampımızdaki etkinlikler bile gençlerimizin, çağın ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini geliştirmek için ne kadar iştahlı olduğunu göstermeye yeter. Önümüzdeki dönemde gençlerimizin önündeki alternatifli eğitim imkanlarını sadece genişletmekle kalmayacak, aynı zamanda dünya ile rekabet edecek şekilde kaliteyi de yükseltmeye odaklanacağız. Geçmişte yetişmiş insanlarını dışarıya kaptıran Türkiye’den artık hem kendi evlatları hem de dışarıdan yetişmiş bireyler için cazip bir ülke haline geldik. İnşallah önümüzdeki dönemde büyük ve güçlü Türkiye’yi adım adım beraberce şekillendireceğiz. Gençler unutmayın, hep söylüyorum. Biz artık sizlerin zamanının misafirleriyiz. Türkiye’nin geleceği sizlersiniz. Cumhurbaşkanı olarak vazifem; sizlere hayallerinizi en kolay şekilde hayata geçirebileceğiniz bir Türkiye bırakmaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP