Gelecek Partili Dilmen HDP’yi Destekliyor
147 okunma

Gelecek Partili Dilmen HDP’yi Destekliyor

ABONE OL
7 Nisan 2023 16:20
Gelecek Partili Dilmen HDP’yi Destekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelecek Partisi Aydın Milletvekili Aday Adayı Ali İhsan Dilmen, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ümit Özmen ve yerel basın temsilcileriyle buluşan Dilmen, adaylık sürecini değerlendirdi.

Seçime CHP listelerinden girmelerinin Millet İttifakı adına daha doğru bir adım olacağını savunan Dilmen, “Benim için önemli olan şey milletvekili olmaktan çok Millet İttifakı’nın bu seçimden zaferle çıkmasıdır. Seçiliriz, seçilmeyiz, listede yer alırız, almayız bir önemi yok. Şahsi hesap kitap meselesi değil benim için. Aday gösterilmezsem vekil il başkanı olarak göreve devam edeceğim.” İfadesini kullandı.

İttifak ortakları CHP ile HDP arasındaki görüşmelere ilişkin de konuşan Dilmen, “İktidara geldiğimizde ne yapacağımız belli, gizli saklı bir şey yok. Biz hukuk diyoruz. Özgürlüklerin artması, demokratik siyasetin şekillenmesi, hukuk mevzuatının olgunlaşmasından yanayız. HDP bugünün gerçeği değil, TBMM’nin üçüncü büyük partisi. Karşı tarafı desteklemeyeceklerini açıkladıkları için otomatik olarak bu tarafı destekleyecekleri anlaşılıyor.” diye konuştu.

CHP listesinden hiçbir rahatsızlık duymayacağını anlatan Gelecek Partili Dilmen, bebek katili Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen, Anayasanın ilk 4 maddesi içerisinde yer alan Türk’lük tanımının yeniden ele alınmasını talep eden HDP’yi sonuna kadar desteklediğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP