Gökyüzünün efendisi şahin, yaralı halde bulundu
110 okunma

Gökyüzünün efendisi şahin, yaralı halde bulundu

ABONE OL
28 Ocak 2023 17:01
Gökyüzünün efendisi şahin, yaralı halde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökyüzünün efendisi olarak bilinen şahin, arazide bir çoban tarafından yaralı olarak bulundu. Çoban tarafından bulunan ve gökyüzünün efendisi olarak bilinen yırtıcı kuş şahin, arazide kanatlarından vurulmuş olarak yaralı halde bulundu. Yaralı şahin tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğaya bırakılacak.

Geçimini çobanlık yaparak sağlayan Osman Çoban, arazide yırtıcı kuşlardan olan şahini yaralı olarak buldu. Uçamayan Şahin, duyarlı çoban tarafından bulunduğu yerden alınıp, veteriner kliniğine götürüldü. Şahine veteriner hekim tarafından ilk yardım yapılırken Ekosistemi Koruma ve Doğa sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü’ye de haber verildi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü tarafından veteriner kliniğinden alınan şahinin ilk olarak beslenmesi sağlandı. Yapılan kontrollerde uçma teleklerinden vurulduğu tahmin edilen şahin, rehabilitasyon için Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü uzmanlarına teslim edildi. Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ADÜ Veteriner Fakültesi’ne götürülen şahinin iyileşinceye kadar burada tedavisi ve bakımı sağlanacak, daha sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Göklerin efendisi olarak bilinen yırtıcı kuşların korunması gerekir. Çünkü yırtıcı kuşlar ekosistemin önemli birer parçalarıdırlar. Ancak ne yazık ki bu yırtıcı kuşların zaman zaman bilinçsiz kişiler tarafından ateşli silahlarla vurulduklarını görüyoruz. Bu tür yırtıcı kuşlar genellikle kümes hayvanları ya da güvercinlere saldırıyor gerekçesiyle ya da canlı denek olarak vurulmakta, tedavi sonrası bazıları doğaya geri dönmekte, bazılarıysa uçamadıklarından bakıma muhtaç hale gelmektedirler. Bu yırtıcı kuşları vurmamalıyız. Onları korumalıyız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP