Haluk Alıcık Kabul Etti, Görevi Suistimal Etmiş!
270 okunma

Haluk Alıcık Kabul Etti, Görevi Suistimal Etmiş!

ABONE OL
24 Haziran 2022 16:52
Haluk Alıcık Kabul Etti, Görevi Suistimal Etmiş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Yalıkavak Marina’ya çöküldüğü iddiaları ile gündeme gelen Azeri patron Mübariz Mansimov, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a yönelik iddialarda bulunmuştu. Ağar’ı, “FETÖ” davasında ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mansimov’a “kumpas kurmakla” suçlayan Sedat Peker’in iddiasına göre, Mehmet Ağar, Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koymuş, Ağar da Marina ile ilgili yaptığı açıklamada “Ben olmasam mafya çökerdi” ifadesini kullanmıştı. O sırada Ağar Bodrum Yalıkavak’ın yönetim kurulu başkanı, oğlu AKP Millletvekili Zülfü Tolga Ağar da yönetim kurulu üyesiydi.

AĞAR’DAN İTİRAF GİBİ YANIT

Oda TV’de yer alan habere göre, eski İçişleri bakanı Mehmet Ağar, Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev’e yaşananlara dair ve Mansimov ile aralarında geçenlere ilişkin konuştu. “İyi kötü bir ekmek tuz yemişiz biz böyle bir kahpelik yapmayız. Kimsenin arkasından da konuşmayız. Konuştuklarının hepsi yalandır aşağı yukarı” diyen Mehmet Ağar, “Bir tanesine cevap vereyim” ifadelerini kullanarak şöyle konuştu: “Diğerlerini ciddiye bile almıyorum. Ben cezaevinde yatarken cezaevine helikopter pisti yaptırdığımı söyledi. Onu yaptıran o dönemki Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Aydın İl Başkanıdır. Hangi bir yalanını söyleyeyim çok. Onun için bana yakışmaz. Çünkü onun düştüğü seviyeye düşmek bizim işimiz değil. Kendi kendine konuşuyor. Bizim meselelerimiz ciddi meselelerdir. Devletin meseleleridir. Milletin meseleleridir. Boş boş şeyler konuşuyor.”

ÖZCAN, “KAYITLARDA BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK”

Mehmet Ağar’ın bir dönem tutuklu bulunduğu Yenipazar Cezaevi’nde helikopter pistini MHP’li Haluk Alıcık’ın yaptırdığını söylemesi, ‘Görevi kötüye mi kullandı?’ yorumlarına neden oldu. Ulusal medyanın gündemine taşınan olayın ardından geçmiş dosyalarda böyle bir işlem olmadığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Belediyesi’nin yetki alanı dışında bir işlem yapamayacağının altını çizdi. Özcan, “Açıklamayı gördüm, haberleri okudum. Nazilli Belediyesi’nin yetki sınırları bellidir. Yenipazar Belediyesi’nin hudutları dahilindeki bir alana hizmet verilmesi söz konusu değildir. Sayın Haluk Alıcık’ın kendi imkanlarıyla böyle bir şey yapmış olabileceğini düşünüyorum. Bizim kayıtlarımızda böyle bir şey yok. Nazilli Belediyesi’nin böyle bir hizmet vermesi asla ve asla mümkün değildir” dedi.

“VAR OLAN PİST GENİŞLETİLMİŞTİ”

Haziran 2012’de yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle Orman İşletme’ye ait pistin genişletildiğini ve daha emniyetli hale getirildiğini söyleyen Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden; “Geçmiş gün tam hatırlayamıyorum ama biz pisti sıfırdan yapmadık. Zaten orası Orman İşletme tarafından yapılmış bir pistti. Biz sadece genişlettik ve yükselttik. Bu alanın yapımı sırasında yanlış hatırlamıyorsam Nazilli Belediyesi de yardım etmişti” ifadelerini kullandı.

ALICIK, İDDİAYI KABUL ETTİ

Mehmet Ağar’ın röportaj sırasında ismini geçirmesiyle gündeme gelen iddianın doğru olduğunu kabul eden MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, bir internet sitesine verdiği açıklamada; “Sayın Ağar bir yerde anlatıyor sanırım, birileri de yazmış. Tabii ben hiçbir zaman kendisiyle görüşmedim. Dönemin cezaevi komutanı mı cezaevi müdürü mü yoksa Başsavcı mı aradı hatırlamıyorum. Ben de bunun üzerine bir firmaya orayı yaptırdım. Devletimiz istedi sonuçta. O günün şartında en güçlü belediye biziz. Bize yapın dediler, yaptık” diye konuştu.

ALICIK, AĞAR’I KANDIRDI MI?

Görev alanı dışında yapılan işi kendisinin yaptığını doğrulayan Haluk Alıcık’ın başkanlığı döneminde görevini kötüye kullandığını kabul ettiği açıklamasında, var olan pistin genişletilmesine yardım etemesine rağmen bunu Mehmet Ağar’a tüm pisti kendisi yaptığı algısı yaratması ise dikkat çekti. CHP’li Yüsran Erden’in 2012 yılında ve haberlerin tekrar gündeme gelmesi ile verdiği röportajlarda Orman İşletme’ye ait pistin genişletildiği öğrenilirken, “Alıcık’ın pistin yapımına yardım etmenin dışında başka çalışma da yapıldı mı?” sorularını gündeme getirdi. Nazilli Belediyesi ile çalışan bir müteahhit tarafından piste yapılan yardımın yanı sıra tenis kortu ve çevre duvarı yapım işinin de yapıldığı iddia edildi.

Ses Gazetesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP