Kabine Toplantısının Günü Belli Oldu
148 okunma

Kabine Toplantısının Günü Belli Oldu

ABONE OL
10 Haziran 2023 10:57
Kabine Toplantısının Günü Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde kentte bulunan bir düğün salonunda düzenlenen “Sanayici ve İş Adamları Buluşması”nda konuştu. Önümüzdeki Çarşamba günü kabine toplantısı düzenleneceğini duyuran Bakan Özhaseki, depremzedelerin konut talebine ilişkin, “Benim bulduğum yeni formüller var, çalıştığım… Çarşamba günü kabine toplantımız var. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim orada.” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelerin konut talebine ilişkin, “Benim bulduğum yeni formüller var, çalıştığım… Çarşamba günü kabine toplantımız var. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim orada. Eğer arkadaşlarımız da uygun görürlerse o formüller devreye girdiğinde çok daha kısa süre içerisinde inşallah bütün hak sahiplerine haklarını vermiş olacağız.” dedi.

“TÜRKİYE’DE ŞEFFAF BİR SEÇİM OLDU”

Özhaseki, geleneklerinde çok güzel bir söz olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O söz de ‘Vuku bulanda hayır vardır.’ Böyle söyledik, devam ettik. İkinci seçimle yüzde 50’yi geçtik. Hamdolsun yine Cumhur İttifakı olarak ipi göğüslemiş olduk. Ne hayır vardı derseniz, dışarıda durmadan vermeye çalıştıkları algı, aslı böyle olmasa da ‘tek adam rejimi, diktatörlük, orada bir kişi ne derse o oluyor, adalet falan yok ki, ne hakimi canım, hakimler kul köle’, hepsi iftira bunların. Bunu bir kez daha görmüş olduk. Eğer diktatörlük olsaydı yüzde 65-70’lerde zaten ilk tur biterdi. Türkiye’de şeffaf bir seçim oldu. Demokrasinin kurallarının hakkıyla oturduğu tüm dünyaya ilan edilmiş oldu. Bir de çok şükür güçlü Türkiye imajı bir kere daha oturdu. Eskiden üzerinde oyunlar oynanan bir Türkiye olmaktan, Batı aleminin gözüne bakarak ne isterlerse yapılan bir ortamdan şimdi güçlü bir liderliğin ve milletin arkasında olduğu bir liderliğin inşallah inşa edileceği yüzyıla doğru girileceği bir dönem başlıyor. Bundan dolayı da mutluyuz.”

“BENİM BULDUĞUM YENİ FORMÜLLER VAR”

Bu yükün altından kalkacaklarını vurgulayan Özhaseki, “Değişik formüller var. O formülleri geliştiriyoruz zaten. İnşallah söz verdiğimiz gibi 300 binden fazla konutu bir yıl içinde, ondan sonra 1,5 ve 2 yıla kalmadan da diğer bütün konutları bitirip herkesi evlerine kavuşturacağız. Benim bulduğum yeni formüller var, çalıştığım. Çarşamba günü kabine toplantımız var. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim orada. Eğer arkadaşlarımız da uygun görürlerse o formüller devreye girdiğinde çok daha kısa süre içerisinde inşallah bütün hak sahiplerine haklarını vermiş olacağız.” diye konuştu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP