MHP Lideri bahçeli açıkladı! Erken seçim tarihi belli oldu
107 okunma

MHP Lideri bahçeli açıkladı! Erken seçim tarihi belli oldu

ABONE OL
17 Ocak 2023 13:51
MHP Lideri bahçeli açıkladı! Erken seçim tarihi belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu. “TBMM’de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi” çağrısı yapan Bahçeli erken seçim için de tarh verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli açıklamalarında seçimler için de değerlendirmelerde bulundu.

Kriz çıkarmanın, kavga iklimi yaratmanın ahlaken bir karşılığı olmayacağını görmek lazım olduğunu belirten Devlet Bahçeli açıklamalarında Türkiye’nin uzlaşarak seçimlere taşınmasını istedi.

ERKEN SEÇİM TARİHİ 

Konu ile ilgili olarak MHP Lideri Bahçeli’nin açıklamaları şöyle oldu:

“Kriz çıkarmanın, kavga iklimi yaratmanın ahlaken bir karşılığı olmayacağını görmek lazımdır. Muhalefet partileri bu yönde adımdan imtina ederse, Cumhurbaşkanımız anayasa 116. madde 2. fıkra uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. MHP, iki alternatife de hazırdır. Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır. Muhalefet şayet seçimlerden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse TBMM’de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim. Uzlaşarak Türkiyemizi seçime taşıyalım.

“MORALİMİZİ BOZMAK İSTEYECEKLER”

2023 seçimlerini riske atmayacağız. Gücümüz ne yetiyorsa çalışacağız. MHP ve Cumhur İttifakı’nın ulaşacağı sonuç fedakarlıkların, emeklerin, hane hane gezilerek yapılan görüşmelerin, göz nurlarının muhterem eseri olacaktır. Tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Partimize verilecek her destek ve her oy bizim için siyasi namusumuzun bir belgesidir. Bizim ittifakımız ve davamız, umuttur, huzurdur, kardeşliktir, Türk Milleti’nin ta kendisidir.

Moralimizi bozmak isteyecekler. Mücadelemizi zaafa uğratmanın hesabını yapacaklar, güveni sarsmak için uğraşacaklar. Kara kampanyalara hız katacaklar, kuşku uyandırmak için yeni taktikler geliştirecekler. Fitnenin dozajını artıracaklar. Hiçbir arkadaşım böyle bir sabotaja boyun eğmemelidir. Onların nifak madeni varsa bizim de çelik gibi imanımız vardır. Hepsini birden daldan dala zıplayan maymuna çevireceğimiz unutulmamalıdır.

“ADETA SİLAH DOĞRULTMUŞTUR”

Biz dünyanın en gözde ve en zorlu coğrafyasında yaşayan, bundan böyle de yaşamak zorunda olan bir milletiz. Ne tarihimizi ne coğrafyamızı ne de kimliğimizi değiştirme arayışı isteğindeyiz. Bu gerçeklerle daha gelişmiş, güzel bir gelecek inşa edebiliriz. Biz MHP olarak bunun için varız, bunun için var olmaya devam edeceğiz. Zillet ittifakı Türkiye’nin hedeflerini kırmak, büyüme azmini kundaklamak için son kozlarını oynamaktadır. Zillet ittifakı a’dan z’ye krizdir. Her bir parti koltuk ve makam derdindedir. Siyasi rant kavgaları gizlenemez boyutlardadır. Zillet ittifakı, Türkiye’ye adeta silah doğrultmuştur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP