MKE’de Patlama
190 okunma

MKE’de Patlama

ABONE OL
10 Haziran 2023 16:30
MKE’de Patlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’nda meydana gelen patlamada 5 işçi hayatını kaybetti. Ankara Valisi Vasip Şahin, “İlk değerlendirmeye göre kimyasal tepkimeden kaynaklanan bir patlama meydana geldi” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakan Güler’i telefonla arayarak bilgi aldığı kaydedildi.

MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’ndaki dinamit mikser atölyesinde bugün saat 08.40 sıralarında, işçiler üretime hazırlık yaparken henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamayla birlikte fabrikadan dumanlar yükseldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale edip söndürdü.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler’i telefonla arayarak bilgi almıştır. Görüşmede Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçi kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemiştir. Meydana gelen olaya ilişkin ilgili kurumlarımızca tahkikat başlatılması talimatını da veren Cumhurbaşkanımız, ordumuza ve milletimize taziye dileklerini iletmiştir” denildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara Elmadağ’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları ali olsun” ifadelerine yer verdi.

BAKAN IŞIKHAN: UZMAN MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu. Işıkhan, “Ankara’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir” dedi.

BAKAN GÜLER: KAMERA KAYITLARI MEVCUT

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Hatay’a giden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Elmadağ’daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle Hatay programını yarıda keserek Ankara’ya döndü. Hudut hattında, patlamayla ilgili açıklama yapan Bakan Güler, “Bu sabah 08.37’de MKE AŞ Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana geldi. Maalesef 5 işçi kardeşimizi kaybettik. Patlama meydana gelene kadar kamera kayıtları mevcut. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Olay teferruatlı biçimde incelenecek ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tekrar başımız sağ olsun” dedi.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP