Motorlu taşıtlar vergisinde indirim yetkisi
144 okunma

Motorlu taşıtlar vergisinde indirim yetkisi

ABONE OL
21 Aralık 2022 09:44
Motorlu taşıtlar vergisinde indirim yetkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) uygulanacak yeniden değerleme oranında indirim yetkisini kullandı. Yeni yılda MTV yüzde 122,9 yerine 61,5 oranında artacak. Bu artışla birlikte en düşük MTV 219 TL’ye çıkarken ödenecek en yüksek MTV oranı ise 101.153 TL’ye çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi yeniden değerleme oranını yüzde 122,9’dan yüzde 61,5’e düşürdü. 

2022 yılında vergi, harç ve cezalarda uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak belirlenmişti. Yeniden değerleme oranında yüzde 50 indirim yapma yetkisi bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yetkisini kullandı. Yılda iki kere ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksidi Ocak ayında ikincisi ise Temmuz’da ödeniyor. MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksit ödeme tarihleri ne?

MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden 02:00 ile 22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor.

MTV ödemeleri alternatif olarak anlaşmalı bankaların İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılığından yapılabilmektedir. Ayrıca PTT ve Vergi dairesinden de ödeme yapılabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden geçmiş dönem borçları da sorgulanabiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP