Nazilli, 25 Bin kişiye Keşkek Hayrında Bulundu
230 okunma

Nazilli, 25 Bin kişiye Keşkek Hayrında Bulundu

ABONE OL
19 Mart 2023 10:32
Nazilli, 25 Bin kişiye Keşkek Hayrında Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli’ye bağlı Çapahasan Mahallesinde 18 Mart Çanakkale şehitleri, 6 Şubat depreminde ve Diyarbakır’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için  keşkek hayrı yapıldı. 500 kilo buğday ve 500 kilo etten yapılan keşkekten 25 bin kişi afiyetle yedi.

Nazilli Şirinevler kapalı pazar yerinde yapılan keşkek hayrına siyasi parti temsilcileri, oda ve STK başkanları, muhtarlar ve Nazilli sakinleri katıldı. Gece yarısı kaynayan keşkek kazanları dövüle dövüle hazırlanan keşkek  sabah saat 08.00’den itibaren dağıtımı gerçekleşti. Yeni Sinan Camisi imam hatibi Bilal Ekinci’nin okuduğu dualar eşliğinde hayır etkinliği başladı.

“GELENEĞİMİZİ İMECE USULÜ YAPIYORUZ”

Keşkek hayrını geleneksel hale getirdiklerini belirten Nazilli Çapahasan Mahalle Muhtarı Mustafa Karaburun, “Burada mahalle muhtarlığımız, çiftçilerimiz ve çiftçi derneklerimizin katkılarıyla geleneksel hale getirdiğimiz ve ikincisini düzenlediğimiz keşkek hayrımıza katılımın çok yüksek olması bizleri oldukça sevindirdi. Aynı zamanda ulusumuzu üzen ve derinden yaralayan 11 ilimizi etkileyen depremzedelerimizin ruhlarına da hediye ediyoruz. 18 Mart Çanakkale şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin ruhlarına da hediye ediyoruz. Keşkek hayrımızı imece usulü ile yaptık ve 25 bin kişilik bir hayrımızdır. Keşkek hayrımızı önümüzdeki yılda da artırarak devam ettireceğiz. Hayrımızı çiftçilerimiz ile birlikte bölgemizden topladığımız bağışlarla ve paralar ile imece usulü ile yapıyoruz. Keşkek hayrımıza tüm çevre köylerimizden çevre ilçelerimizden vatandaşlarımız gelip keşkeğimizden yiyorlar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP