Nazilli ADD’den 99. Yıl Cumhuriyet Balosu
199 okunma

Nazilli ADD’den 99. Yıl Cumhuriyet Balosu

ABONE OL
29 Ekim 2022 19:33
Nazilli ADD’den 99. Yıl Cumhuriyet Balosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenledikleri geleneksel Cumhuriyet Balosu’na katıldı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi tarafından Cumhuriyet Balosu düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak ADD Nazilli Şubesi tarafından Cumhuriyet Balosu Nazilli Belediyesi Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. ADD Başkanı Şafakta Nalan Ayas ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki baloya, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan eşi Aslı Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tınaz ile eşi, ADÜ Nazilli Sağlık Hiz. MYO Müdür Vekili Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu ve eşi, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

 

Cumhuriyet Balosu saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. Farklı okullardan müzik öğretmenleri tarafından oluşan müzik gurubunun söylediği marşların ardından ADD Nazilli İlçe Başkanı Şafakta Nalan Ayas’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. Yine ve yeniden bir Cumhuriyet Bayramını coşkuyla, heyecanla kutlamanın mutluluğunu gururunu yaşadıklarını ifade eden Nalan Ayas; “Cumhuriyet Aydınlıktır, aydınlanmadır, bilimdir, ilimdir, cumhuriyet insan sevgisidir, işini güzel yapmadır, cumhuriyet çocukların gözündeki ışıktır, gençliğin umududur, cumhuriyet daha sayamayacağımız birçok şeydir. Ayrıca Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ve bizimde onu yüceltmek için canla başla çalışmamız ve hiçbir zamanda yere düşürmeyeceğimiz bir olgudur Cumhuriyet. Hepimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Atatürk’ün sevdiği şarkıların çalındığı ve söylendiği gecede dans gösterileri ve efelerin zeybek oyunları ilgi ile izlendi. Tüm şarkı ve marşlara eşlik eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan oynadığı harmandalı ile salondaki katılımcılardan büyük alkış aldı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP