Nazilli Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Tansiyon Yükseldi
194 okunma

Nazilli Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Tansiyon Yükseldi

ABONE OL
7 Mart 2023 20:37
Nazilli Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Tansiyon Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Belediyesi Meclis Toplantısı’nda tansiyon yükseldi. Nazilli Belediyesi 2023 Mart Ayı Meclis Toplantısı’nı Cumhur İttifakı’nın eksik kadrosuyla gerçekleştirildi.

Meclisin 3. gündem maddesi olan: ‘Yeni Mahalle 1266 Ada 43 nolu parselde bulunan C blok 2 bağımsız bölümlerin SGK Prim Borcuna Mahsuben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumuna tapu devrinin yapılıp yapılması’ konusu tartışmaya yol açtı.

Millet İttifaklardan CHP’li Mert Öreroğlu ve beraberindeki meclis üyeleri maddeye itiraz etti. Tartışmaya konu olan Belediyeye ait şu anda depremzedelerin misafir edildiği 17 katlı konuk evi Sosyal Güvenlik Kurumu’na tapu devrinin yapılıp yapılması konusunda itirazlar yükseldi.

‘HÜKÜMETLE ARANIZ İYİ’

CHP’li Mert Öreroğlu söz konusu binanın satılmaması ve SGK prim borçlarının yapılandırmaya gidilerek ödenmesi konusunda ısrarcı oldu. Öreroğlu Başkan Kürşat Engin Özcan’ın hükümetle arasının iyi olduğunu söyleyerek; ‘’Hükümetle aranızın iyi olduğunu söylüyorsunuz. Nazilli’ye yatırım ve destek olacaklarını söylemiştiniz. İlgili kurumlarla görüşüp SGK prim borçlarını yapılandırıp ödeme konusunda sizlere esneklik sağlasınlar’’ diyerek çıkıştı.

‘SİZE MİLLET İTTİFAKI DEMEYE GEREK YOK’

Bu zamana kadar Bakanlıklar tarafından yapılan ödeneklerin olduğunu ve olmaya devam edeceğini dile getiren Başkan Özcan; ‘’30 yıldır atıl durumda olan bir binadan bahsediyoruz. Biz oraya çok büyük yatırımlar yaptık. Ancak yılda 3 kere kullandığımız bir binanın durmasına gerek var mı bilmiyorum. Yük olan bir yeri bu şekilde tutmak isterseniz size Millet İttifakı demeye gerek yok’’ sözleriyle karşılık verdi.

Diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle birlikte 11 gündem maddesi Bütçe Komisyonuna gönderilmek üzere karar bağlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP