Nazilli İl Olma Yolunda
275 okunma

Nazilli İl Olma Yolunda

ABONE OL
22 Temmuz 2022 13:12
Nazilli İl Olma Yolunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli halkının yıllardır beklediği il olma özlemi için Nazilli’de Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, kamuoyu oluşturmak için harekete geçti. Nazilli Belediye Nikah Salonu’nda STK ve muhtarlarla bir araya gelen ve yapılacak çalıştay öncesi, yerel yönetim olarak yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunan Başkan Özcan, Nazilli için birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Artık omuz omuza verip, güç birliğiyle, hangi kapı çalınması gerekiyorsa onu yapalım” diye konuştu.

 

Hükümetin bu konuda çalışması olduğunu ve siyasi kulislerde konuşulduğunu ifade eden Kürşat Engin Özcan, “Bu sefer inşallah il olacağız. 1984 yılına kadar Nazilli komşu illerden daha çok ekonomik katkı yapmıştır.

Bir süre sonra ekonomik merkez olmaktan uzaklaştık. Bunu il olarak aşabileceğimizi düşünüyorum. Bu şehrin ekonomik gerçeklerini iyi biliyoruz. Artık işin içinden çıkılamaz bir noktaya geldik. Nazilli 40 ilden daha büyük. İl olmayı hak eden bir yer. Aydın ile Denizli arasında kalmak handikap gibi görünse de binlerce yıldır bu insanlar hep en önde olmuştur. Üniversitemiz oluşabilir, yerel hizmetlerimiz gelirlerle birlikte artabilir.

Daha fazla kaynak aktarılacaktır. Bunların önündeki birçok engel yasal. Mecliste çıkan bir yasayla Nazilli inşallah il olur. Nazilli’nin yetiştirmiş olduğu değerleri, bu sürecin içerisinde görmek istiyoruz. Artık omuz omuza verip, güç birliğiyle, hangi kapı çalınması gerekiyorsa onu yapalım” dedi.

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından siyasi parti ve STK temsilcileri ile muhtarlar görüşlerini belirterek, Nazilli’nin il olması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP