Nazilli kendi enerjisini üretecek!
133 okunma

Nazilli kendi enerjisini üretecek!

ABONE OL
18 Aralık 2022 15:59
Nazilli kendi enerjisini üretecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kürşat Engin Özcan Nazilli Belediyesi’nin kasasını dolduracak projenin startını verdi. Turan pazaryerinin çatısına yapılacak güneş enerji santrali, yeni gelir kapısı olacak.
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan AK Parti’ye geçişinin ardından hizmetlerine start verdi. Bir taratan şehrin çehresinin değiştirilmesi için proje hazırlığında olan Başkan Özcan, diğer taraftan belediyenin kasasını dolduracak yatırımlar için çaba harcıyor.
İHALE SÜRESİ BAŞLIYOR
Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan kararla İller Bankası’nda 14 milyon TL kredi kullanılarak, Turan Mahallesi’nde bulunan kapalı Pazar yerinde güneş enerji santrali yapımı gerçekleştirilecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yapım işlemleri önümüzdeki günlerde başlayacak.
“BUNDAN SONRASI YAPIM AŞAMASI”
Güneş enerjisinin yenilenebilir ve sağlıklı enerji türlerinden birini olduğunun altını çizen Başkan Kürşat Engin Özcan, “Çevreye faydalı, toplum bilincini yükselten bir proje. Önceden maliyetler yüksekti. Arkadaşlarımızla ciddi bir proje geliştirdik. Kapalı pazaryerlerinin çatıları boş duruyor. Ülkemizin bu kadar güneşlenme imkanı var. Bence çatıların tamamının böyle yapılması gerekiyor Projemizi tamamlamıştık. İşlemlerini yürütüyorduk. İller Bankası’ndan da teminat mektubunu aldık. Bundan sonra yapım aşamasına geçeceğiz” dedi.
“BELEDİYE EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK”
Turan pazaryerindeki GES’le birlikte belediyeye yeni bir gelir kaynağı oluşturacaklarını vurgulayan Kürşat Engin Özcan, “Şehir içerisinde düzgün bir parsel. Diğer alanlarımız için de çalışmalarımıza başladık. Turan’ı bitirdikten sonra inşallah bütün çatılarımızı GES’le kaplayıp hem çatıları güçlendireceğiz hem de enerjimizi üreteceğiz. Milli ekonomiye ve Nazilli Belediyesi’nin ekonomisine katkı sunacak. Marjinal tarım arazileriyle ilgili de bir çalışmamız var. Orayı da tamamladığımızda ciddi gelir kaynağı olacak” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP