Nazilli patlama sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama
476 okunma

Nazilli patlama sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama

ABONE OL
1 Ocak 2023 16:23
Nazilli patlama sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

T.C.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

 

BASIN DUYURUSU

 

      30/12/2022 günü saat 15:30 sıralarında Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan restaurantta meydana gelen tüp patlaması ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında;

         İş yerinin 3 kattan ibaret olduğu, yangının bütün katlara sirayet etmiş olduğu tespit edilmiştir. Meydana gelen tüp patlamasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın Fatma DANAŞ (45), Neslihan KARABOĞA (38), çocukları Lale Nur KARABOĞA (11), Gamze KARABOĞA (10) ve Cansu KARABOĞA (4) ile Emine DÜZTEPE (37) ve kızı İrem DÜZTEPE (14) olduğu tespit edilmiştir. Patlamada ağır yaralanan Cennet YERLİ ise İzmir Bozyaka Hastanesine sevki yapılmıştır.

             Restaurant çalışanı olduğu tespit edilen haklarında gözaltı kararı verilen M.B. , D.S., M.E.B  ve H.P. ‘nin Nazilli Devlet Hastanesinde tedavileri sürmektedir.

            Restauranttaki patlama ile ilgili gözaltına alınan iş yeri sahipleri F.Y. ile L.Y., tüpü temin ettiği belirtilen iş yeri sahibi A.B. ve Restaurant çalışanları Z.A., Ş.G. savcılık işlemlerinin tamamlanmasının ardından, F.Y. ve L.Y. ile A.B.’nin   “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya  Neden Olma”   suçundan tutuklanma istemi ile Z.A., Ş.G. ise  “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma”  suçundan adli kontrol istemi ile mahkemeye sevk edilmiştir.

      Nazilli Sulh Ceza Hakimliği’nin 31/12/2022 tarihli kararı ile şüphelilerin üzerlerine atılı suça ilişkin yapılan sorgu neticesinde F.Y., L.Y. ve A.B.’nin tutuklanmalarına, diğer şüpheliler  Z.A. ve Ş.G. hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiştir.

           Olayla ilgili soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir.

           Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP