‘Nazilli Tarım Fuarı’ kapılarını açtı
133 okunma

‘Nazilli Tarım Fuarı’ kapılarını açtı

ABONE OL
17 Aralık 2022 19:17
‘Nazilli Tarım Fuarı’ kapılarını açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım, ziraat ve hayvancılık alanında kaydedilen yenilikleri üreticilerle buluşturma ve paylaşma noktasında büyük katkı sunacak Nazilli Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı törenle açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) takviminde yer alan ve AS Fuarcılık organizasyonunda Nazilli Sümer Vakfı yararına Nazilli Belediyesi Katlı Otoparkında düzenlenen fuarın açılışına, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, çevre ilçelerin AK Partili Belediye Başkanları, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, muhtarlar, STK temsilcileri, esnaf odası başkanları, daire müdürleri ve fuarın yapılmasına katkıda bulunan 100’e yakın kurum ve emek verenler katıldı.6 bin 500 metrekarelik kapalı alanda 3 bin 500 metrekarelik stant alanı yer alıyor. 65 stantta 170 firmanın katıldığı Nazilli Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, doluluk nedeniyle alan dışına taştı. Alanda 320 markanın tanıtımı yapıldı. Fuarda tarım makinaları, ekipmanları, teknolojik aletler sergileniyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan fuar, mehter takımı konseri ve zeybek gösterisiyle devam etti. Ardından günün anlam ve öneminin anlatıldığı protokol konuşmalarıyla açılış töreni sona erdi.

 

“NAZİLLİ BU FUARLA GÜCÜNÜ GÖSTERDİ”

Açılışta konuşan Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Nazilli’de fuarcılığın dışında 56 gün içinde Nazilli’miz bir eser çıkardı. Bu eserin arkasında olan başta Kaymakamımız Sedat Sırrı Arısoy, Sümer Vakfı çalışanları ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Nazilli bu fuarla gücünü gösterdi. Nazilli isterse bir şeyler yapabilir. Herkesin emeği ile bir iş çıkardık. Sümer Vakfı’nın birinci ve en güzel eseridir. Nazilli’ye bir değer kattık. İnanıyorum ki bir dahaki fuarımız daha güzel bir yerde olacak. Nazilli halkı buna layık” “BİR ARAYA GELMEMİZ GEREK”

“Her platformda bir araya gelmeyiz” diyen Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, “Geçen farklı bir fotoğraf vardı, şimdi doğal olarak farklı bir fotoğraf var. Mümkünse bu fotoğrafta hep bir araya gelmeyi becermemiz lazım. Maalesef biz bunu beceremiyoruz. Biz STK’lar olarak siyasi görüşümüz olmadığı için bu tür etkinliklere katılım sağlıyoruz. Bunu siyasetçilerin de becermesi gerekir. Aydın’ın doğusu maalesef sahipsiz. Merkezde böyle etkinlik olduğunda herkes oluyor. Bizim il olmaktan başka kurtuluşumuz yok” dedi.

 

“ÜRETİCİMİZİN EMEĞİNİ KIYMETLİ BİR ŞEKİLDE SATALIM”

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, fuarın gerçekleştirilmesinde doğru bir süreç işletildiğini söyledi. Bölgenin en büyük fuarı olduğuna dikkat çeken Başkan Özcan, “Nazilli için bir kıvançtır. Bu münazaaların konusu değil, Nazilli’nin tanıtımının münazaasıdır. Nazilli il olmak için bütün çabaları gösterecektir. Birlikte olduğu sürece neler yapabildiğini gösterecektir. Nazilli’de serbest ticari bölgenin yapılması için çalışıyoruz. Kimsenin endişesi olmasın. 20 yıl önce ne söylüyorsak 20 yıl sonra da aynısını söyleyeceğiz. Üreticimizin emeğini kıymetli bir şekilde satalım. Nazilli en güzel şeyleri hak ediyor” dedi.

“NAZİLLİ ALTIN DEĞERİNDE BİR İLÇE”

Nazilli’nin altın değerinde bir ilçe olduğunu dile getiren Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Bügün heyacanlı ve mutlu günlerden birisi. Nazilli altın değerinde bir ilçedir. Tarihin her çağında insanların yaşamak ve bulunmak istediği bir yer olmuştur. Bundan sonra da öyle olacak, insanlar sahip çıkacaktır. Pandemi döneminde gördük ki, Nazilli bir araya geldiğinde neler yapabiliyor. Şimdi de fuarda gördük, 50 kusur gün gibi kısa bir sürede böyle güzel organizasyonu gerçekleştirme başarısını gösterdik. Bu sadece bir tarım fuarı değil, bu organizasyon Sümer Vakfı’nın var olmasıdır. Sümer Vakfı Sümerbank’ın mirasıdır. Herkesi Sümer Vakfı’na üye olmaya davet ediyorum. Nazilli bugün rüştünü ispatladı. Bir araya gelince neler yapabileceğini gösterdik. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim” ifadelerine yer

“İLK SIRALARDA YER ALIYOR”

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim “Aydın tarım ve tarıma dayalı sanayisiyle ihracatın ithalatı karşılama oranı bakımından ilk sıralarda yer alıyor. Hükümetimizin çiftçiye destekleri son 20 yılda katlanarak arttı. Sümer Vakfı’nı yeniden canlandırdığı için Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Sümerbank’ın yeniden üretim yapması için yaptığımız çalışmaları da önümüzdeki günlerde sürdüreceğiz. Sümer Üniversitesi kurma çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Sümer Vakfı mütevelli heyetinde bulunan üyelere teşekkür belgesi takdim edildi. Son olarak AK Partili Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve beraberindekiler stantları gezerek bilgiler aldı.’dedi.

ses gazetesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP