NAZİLLİ’DE HASTANEYE GİDECEKLER DİKKAT!
121 okunma

NAZİLLİ’DE HASTANEYE GİDECEKLER DİKKAT!

ABONE OL
15 Mart 2023 14:08
NAZİLLİ’DE HASTANEYE GİDECEKLER DİKKAT!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan ve 12 Şubat 2020’den beri hizmet veren hastane kantininin işletme hakkı 14 Şubat 2023 tarihinde sona erdi. Hastane yönetimi yeni ihale yapılana kadar işletmeciye kantini boşaltmasını istedi. Kantinin kapatılmasıyla kriz etkisi yaratan kararın ardından gün içerisinde yaklaşık bin 500 hastane çalışanı ve çok sayıda hasta ile birlikte yaklaşık 5 bin kişinin hizmetsiz kaldığı öğrenildi.

YENİ KANTİN İÇİN TARİH VERİLDİ

Öte yandan hastane yönetimi ihalede çıkacak olan rakam büyük olduğu için ihaleyi Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün yapması için başvuru yaptı. Fakat Aydın İl Sağlık Müdürlüğü de ihaleyi Nazilli Devlet Hastanesinin yapması için yaklaşık 10-15 gün arasından yazılı olarak cevaplayınca yeni ihale yapılması da gecikti. Gelen cevap üzerine ihale çalışmalarına başlayan NDH yönetimi ihalenin duyurulması için çalışma başlattı. Yeni kantin ihalesinin Mart ayı sonunda yapılması ve ihale sonucuna göre yeni kantinin 15 Nisan’da açılması öngörüldü.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Kantinin kapanması ile birlikte bin 500 hastane çalışanının yanı sıra hastaneye gelen vatandaşlar da mağdur oldu. Nefes almak için bahçede bulunan kantine gelen vatandaşlar işletmenin kapalı olduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. İhtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlar hastane dışındaki işletmelere gitmek zorunda kaldı. İnsanların mağdur olduğunu belirten işletmeciler, yetkililerin çözüm sürecini hızlandırmasını istedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP