Otogarda otobüsler boş kaldı
264 okunma

Otogarda otobüsler boş kaldı

ABONE OL
19 Nisan 2023 14:43
Otogarda otobüsler boş kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

iki gün kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda alışıla gelmiş yolcu yoğunluğu oluşmadı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, bilet fiyatlarının uygun olmasına rağmen yoğunluğun yaşanmadığını belirterek, “Hava ve demiryollarındaki düşük fiyat uygulaması karayolunun payını yüzde 40-50 oranında daralttı. Geçen seneki tatilleri kıyasladığımızda yüzde 50 daralma var. Yani ek sefer bile doğru dürüst yapılmadı” dedi. Otobüs firmasında çalışan Yılmaz Sarıhan, “Geçen bayramlarda arabalarımız dolu gidiyordu, şimdi koltuklarımız boş gidiyor” diye konuştu.

İstanbul’da Ramazan Bayramı’na iki gün kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda her yıl ortaya çıkan yoğunluk görüntüleri bu yıl oluşmadı. Her bayram öncesi memleketine ve tatile gitmek isteyenlerin yoğunluk oluşturduğu otogar, bu sene sakin.
Otobüslerin ve peronların da boş olduğu görüldü.

Yolcular geçen yılki fiyatlarda artış olmamasının olumlu olduğunu belirtti. Otobüs firması yetkilileri ise bilet fiyatlarının uygun olmasına rağmen otogarda bu yıl yoğunluk yaşamadıklarını ifade ettiler. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, geçen bayramlara nazaran bu yıl otogardaki yolcu yoğunluğunun yüzde 50 oranında düştüğünü söyledi. Otobüs fiyatları ise ortalama 300 ile 700 lira arasında değişiyor

“HAVA VE DEMİRYOLLARINDAKİ DÜŞÜK FİYAT UYGULAMASI KARAYOLUNUN PAYINI DARALTTI”

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otogarda yoğunluğun olmamasının nedenlerinden birinin 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler olduğunu ifade ederek, “İlkokul ve ortaöğretim okullarının tatil olması bizde büyük bir hareket yaratmaz. Bizim için üniversiteler önemli. Üniversitelerin bir kısmı zaten uzaktan eğitim yapıyor. Hareketlilik durdu. Ekonomik koşulların bozuk olması da etkiliyor. Öğrenciler seyahat edemiyor. Her hafta evine giden öğrenciler ayda bir kere gidebiliyorlar. Seçim atmosferi var bir taraftan, insanlar beklenti içinde. Hava ve demiryollarındaki düşük fiyat uygulaması karayolunun payını yüzde 40-50 oranında daralttı. Yani geçen seneki tatilleri kıyasladığımızda yüzde 50 daralma var. Yani ek sefer bile doğru dürüst yapılmadı. Çok az yöreye ek sefer yapılabildi. Onun için ek seferlerde beklenen olmadı” şeklinde konuştu.

Mevsimin de bu yoğunluğu etkilediğini vurgulayan Yıldırım, “Tatil zamanı değil şu anda, havalar soğuk, serin. İstanbul’dan Van’a uçakla 600 liraya gidiyorsunuz. İstanbul’dan otobüste şu anda 850 lira kurtarmıyor. Çünkü İstanbul’dan Ankara fiyatı neyse uçakla Van’ın fiyatı da aynı. Otobüste böyle bir lüks yok. Geçen sene akaryakıt fiyatlarının 30 lirayı bulduğu dönemde sektörde ciddi bir maliyet artışı nedeniyle fiyat alınmıştı. Son 6 aydan beri hiçbir firmamız yeni fiyat almış değil. Eski fiyatlar uygulanıyor. Ancak kış aylarına girerken sektörde hem hava yollarıyla, hem demir yollarıyla, hem de kendi içindeki rekabetten dolayı bir indirim uygulandı. Bu indirimler yüzde 30’u geçmemesi lazımken yüzde 50’ye, 60’a yakın indirim yapan firmalar oldu. Tabii bu indirimleri şu anda hareket olunca kaldırdılar. Otogara gittiğinizde bunları gözlemleyebilirsiniz zaten. Şu anda çoğu firma zararına çalışıyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP