Reklam, Kulis, Vs
162 okunma

Reklam, Kulis, Vs

ABONE OL
7 Nisan 2023 17:43
Reklam, Kulis, Vs
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malum seçim dönemine girdik. Cumhurbaşkanlığı adaylarının belli olmasının ardından milletvekili aday adaylığı, aday listeleri ile ilgili çalışmalar, kulisler, reklamlar derken siyasi partiler yoğun bir çalışma içinde.

Özellikle muhalefet partilerinde İttifaklar arası rekabetin yanında ittifak içi ve parti içi rekabet de had safhada. Kameralar önünde samimi pozlar verilirken arka tarafta tam bir liste mücadelesi yapılıyor. Milletvekilleri için de Cumhurbaşkanlığında olduğu gibi ortak aday mı belirlensin, ayrı ayrı aday belirlenipde mi seçime girilsin, hangi ilde, hangi bölgede kim güçlü kim aday göstersin tartışmaları büyük bir çekişme ile devam ediyor.

Daha önce dağılıp toplanan Millet İttifakı üyeleri, adete pamuk ipliği ile bağlı bağlarını tekrar koparmamak için üst kademede büyük çaba harcarken yerel siyasette zaman zaman sert ve ters açıklamalarla birbirine diş gösteriyor. Listelerin açıklanmasına sayılı günler kala mücadele de git gide artıyor.

İktidar ittifakı daha sakin görünüyor fakat orada özellikle Ak Partide neredeyse saatlik haberler yayınlanıyor basında. Kim listede, kimin üstü çizildi herkes birşeyler söylüyor.

Vatandaş kendi yorumunu, kendi hesabını yaparken namım yürüsün diye aday adayı olanlar muhtemelen daha ileri seçimlere hazırlık yapıyor.

Psikolojik olarak ilk dört sıradaki adaylar önemli Aydın’da. Zira hiç bir parti burada 5 vekil çıkaracak gibi görünmüyor.

Zaman bitti. Listelerin teslim edilme zamanı geldi. Hepimiz merakla bekliyoruz. Bakalım ne çıkacak şapkadan.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP