Reşat Taşdemir Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı
191 okunma

Reşat Taşdemir Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

ABONE OL
16 Mart 2023 18:34
Reşat Taşdemir Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Reşat Taşdemir’in adaylığını açıklaması üzere toplanıldı.Taşdemir’in açıklamasından önce Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız İçin 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Taşdemir konuşmasını yapmak üzere mikrofonu aldı.

“Değerli İlçe başkanlarım, kıymetli SSK mühendisleri,basın mensupları,mazeretleri sebebiyle aramızda bulunamayan köy muhtarı arkadaşlarım,değerli dava arkadaşlarıma,siz değerli Aydın’lı hemşerilerime,kaderde,tasada hep beraber cumhuriyet’imizin kurucusu eşsiz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ilke ve inkılapları doğrultusunda şekillenmiş Cumhuriyet’in kazanımına kardeşlik duygusuyla sahip çıkan bu yüce topluluğa saygılarımı sunuyorum.Meral Akşener liderliğinde bulunan İYİ PARTİ’nin bir mensubu olarak buradan size hitap etmenin gururunu yaşıyorum.Hoşgeldiniz,sefalar getirdiniz.
Değerli dinliyenlerim geçtiğimiz 6 Şubat’ta ülkemizde meydana gelen sel felaketinde ve deprem felaketinde hayatını kaybetmiş tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.İnşallah Cenabı Rabbül Alemin bize bir daha böyle acılar yaşatmaz.Milletçe bu olaylardan dersimizi alır,bir daha bu felaketin konuşulmaması için gerekli tedbirleri almamız gerekir.Değerli dinliyenlerim 14 Mayıs’ta grup başkanlığı ve milletvekili seçimleri olacak.Ben denizde eğer Aydın’lı hemşerilerim vekalet verirlerse Milletvekili aday adayım.Sayın yerel başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi Aydın bizi çağırıyor.Biz vazifeye gelmek için hazırız.Saygı değer dinliyenlerim ben kendim teknik elemanıyım aynı zamanda teknikerim,Orman mühendisiyim.Niçin milletvekili aday adayı olmak istediğimi sizin vaktinizi çok almadan açıklıyayım.Uzun yıllar aydın’da bürokrat olarak görev aldım.Bu zaman zarfında Aydın’ımızın 17 ilinde saha çalışmaları yaptım.Kamu kurumlarında yöneticilik yaptım.sahada gözlemlediğim ciddi eksikler var.Aydın’ımızı kime sorsanız Ege’nin incisi diye bahsederler ama etrafındaki diğer ege bölgesini kıyasladığımız zaman sosyo-ekonomik konuda çok eksikleri olduğunu görüyoruz.Aydın’ın kıtlığından,toprakların verimsizliğinden değil tam aksine benim düşüncem siyaset kurumunun uzun yıllardır ihmali olduğunu düşünüyorum.Dolayısıyla muklat suretle Aydın’ın siyaset kurumunun yeniden yapılanması ve Aydın’ın tüm değerlerine sahip çıkılarak imkan ve kabiliyetlerin harekete geçilmesini düşünüyorum.Bu yüzden dolayı da diyoruz ki artık Aydın sahipsiz değildir.Değerli arkadaşlarım aydın tarım,turizm,sanayi kentidir.
Aydın’ın %60’ı tarımdır.Fakat tarım ürünleri iyi değerlendirilmiyor.Değeri düşük bir şekilde hammade olarak satıldığı için ekonomik olarak handikap oluşmaktadır.Aynı zamanda tarım alanlarımızda bugüne kadar devlet tarafından hiçbir planlama yoktur.Vatandaşın annesinden,babasından,dedesinden görmüş olarak tarım yaptığı için topraklarımız verimli bir şekilde kullanılamamştır.Bu yüzden milletvekili olursam ilk önce Aydın’ın toprağına sahip çıkacağım.Çünkü ciddi bir şekilde toprağımızı size teslim ediyoruz.

Bir diğer hususta Aydın’da üretilen ve katma değeri yüksek olan ürünlerin ciddi bir şekilde sanayi mamulüne dönüştürülmeden yurt dışına ihraç edildiğini görüyoruz. İlimizde 8 tane sanayi organize bölgesi var. Olması gerekenlerden birisi de mutlak şekilde serbest bölgelerin Aydın’da kurulması gerekiyor. Çünkü Aydın’ı baştan sona kateden bir demiryolu hattı var. Ayrıca bu hat İzmir Limanı’da kadar ulaşmaktadır. Otobanımız da mevcuttur ve ulaşım konusunda bir sıkıntı yoktur. Tek eksik girişim ruhudur ve siyasetçilerin bunu aşması gerekmektedir. Serbest bölgelerle ilgili ciddi bir araştırma yaptım. Serbest bölgelerin şöyle bir özelliği var. Eğer bir yer serbest bölge olarak ilan edilirse devlet bölgeye gelerek kendi gümrüğünü koyuyor, yurtiçi veya yurtdışından gelen yatırımcı buraya yatırım yaptığında hem teknoloji sağlıyor hem istihdam sağlıyor aynı zamanda bölgeden elde ettiği ürünlerden aldığı hammeddelerle, üretilenleri mutlak şekilde yurtdışına satmak zorundadır. Dolayısıyla yurtdışına satıldığı zaman katma değeri yüksek olan ürün aynı zamanda üreticiye yarışmaktadır. İkinci bir özelliği ise yurtdışından mal getirirsiniz, serbest bölgede imar edersiniz,  istihdam yaratırsınız, devlete vergi ödersiniz ve bu şekilde gerçekleştirirsiniz. Dolayısıyla hedeflerimden birisi de Aydın’da en az 2 tane serbest bölge kurulmasını sağlamak ve Aydın’ın parasına sahip çıkmak ve paranın Aydınlılara kalmasını sağlamaktır. Üçüncü husus ise 6 Şubat’ta gerçekleşen ve bizi derin üzüntüye boğan deprem. Aydın 17 tane ilçesi ve merkezi ile düşünüldüğünde yaklaşık olarak alanın %80’i depreme hassas 1.bölgelerdir. Uzmanlarla görüştüğümde zemin sıvılaşması da Aydın’da da büyük bir sorun. Özellikle yerel yönetimler de başta olmak üzere merkezi yönetimle birlikte işimizi gücümüzü bırakıp derhal depreme yönelik çalışmalar yapmamız gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla nasip olur milletvekili olursam bütün enerjimi bu yolda harcayacağıma sizlere söz veriyorum. Söylediğim bu üç hususun mutlak surette takipçisi olacağını belirtmek isterim. Birincisi Aydın’ın toprağını kesinlikle sele teslim etmeyeceğiz, parasını ele teslim etmeyeceğiz, insanların canını depreme teslim etmeyeceğiz. Hepinize teşekkürlerimi sunarım. Sağolun, varolun.”diyerek aday adaylığını açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP