Rıdvan Eşin’den Aydın’a konteyner kent önerisi
171 okunma

Rıdvan Eşin’den Aydın’a konteyner kent önerisi

ABONE OL
24 Şubat 2023 10:05
Rıdvan Eşin’den Aydın’a konteyner kent önerisi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremlerde evsiz kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda deprem bölgesinde çadır ve konteyner kentler oluşturulmaya devam ederken, Aydınlı iş insanı Rıdvan Eşin Aydın’da da bir hazine arazisi üzerine bin konteynerlik bir kent kurulabileceğini ve bunun 40’ını kendisinin üstleneceğini söyledi.

Eşin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Devletimiz ve vatandaşlarımız depremzedeler için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Eksik ve ihtiyaçlar tüm ayrıntılar düşünülerek giderilmeye çalışılıyor. Şu an deprem bölgesi çok soğuk. Devam eden artçılar, çadırda olsalar bile oradaki insanlarımızı tedirgin ediyor. Orada kurulan çadır ya da konteyner kentlerin yanı sıra biz de Aydın’da da devletimizin göstereceği bir hazine arazisi üzerinde bin konteynerlik bir kent kurabiliriz. Bin konteyner, bin aile demek. Aydın’da kuracağımız bu konteyner kentte bin ailemizi misafir edebiliriz. Aydın, iklim koşulları açısından deprem bölgesine göre çok daha iyi durumda” dedi.

“ÜÇ GÜNDE TOPLANIR” 

Eşin, Aydın’ın yöneticilerine ve kamuoyuna da çağrıda bulunarak, “Aydın el ele verirse, bu bin konteynerlik kentin maliyeti parayı üç günde toplarız. Ben de 40 konteynerin maliyetini üstlenebilirim. Aydın’da yapılacak bu konteyner kentte depremzedeler kalıcı konutları yapılıncaya kadar barınır. Onlar memleketine döndükten sonra, Allah korusun olası afetlerde bu konteyner kenti Aydınlılar olarak bizler kullanırız” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP