Sel felaketi can almaya devam ediyor!
237 okunma

Sel felaketi can almaya devam ediyor!

ABONE OL
15 Mart 2023 17:36
Sel felaketi can almaya devam ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa ve Adıyaman son yılların en yoğun yağışı nedeniyle sele teslim oldu. Caddeler göle döndü, otomobiller sürüklendi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların evlerini boşaltmasını istedi.

BODRUM KATTA 5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Şanlıurfa’da, Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

ŞANLIURFA’ DA MİNİBÜSTE 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Yağış nedeniyle su dolan Abide Kavşağı alt geçidinde ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Alt geçitte suya gömülen ve ekipler tarafından çıkarılan minibüste, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.Kentte sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı, 11’e yükseldi. Yaralanan 26 kişinin tedavilerine ise hastanelerde devam ediliyor.

 METREKAREYE 170 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin yaşandığı kentte ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını duyurdu. Metrekareye 170 kilo yağışın düştüğü ve yaşanan afetin son 65 yılın en büyüğü olduğu belirtilen açıklamada, 4 bin 895 kişinin çağrı merkezini arayarak yardım talebinde bulunduğu vurgulandı. Saat 04.00’ten itibaren gelen ihbarlar doğrultusunda 700 farklı noktada çalışma yapıldığını belirten belediye yetkilileri, sel mağduru vatandaşların kent merkezi ve ilçelerdeki 17 kadın destek merkezinde misafir edildiğini bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP