SGK’dan EYT Son Dakika Açıklaması
238 okunma

SGK’dan EYT Son Dakika Açıklaması

ABONE OL
29 Aralık 2022 16:42
SGK’dan EYT Son Dakika Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’dan EYT başvurusu yapacaklara önemli bir uyarı geldi, “Düzenleme yasalaşmadan maaş bağlanamaz.” denildi.

Milyonlarca vatandaş için Sosyal Güvenlik

Kurumu (SGK)’dan bir son dakika yarısı geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğın’ın dün akşam yaptığı açıklama sonrası vatandaşlar bugün maaş bağlatmak için SGK önünde kuyruklar oluşturdu. Ancak SGK tarafından bir son dakika uyarısı geldi.

SGK’dan yapılan açıklama şu şekilde;

28/12/2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Emeklilikte Yasa takılmalar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunulmuş ve bu kapsamdakiler için yaş şartı aranmayacağı belirtilmiştir. Söz konusu düzenleme henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır. Konuya ilişkin kanun yürürlüğe girmede yapılan bu taleplere istinaden

Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. İlgili düzenleme

yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.

Ayrıca yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP