SON DAKİKA: Malatya’da 5.5 büyüklüğünde deprem oldu
221 okunma

SON DAKİKA: Malatya’da 5.5 büyüklüğünde deprem oldu

ABONE OL
27 Şubat 2023 13:26
SON DAKİKA: Malatya’da 5.5 büyüklüğünde deprem oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Kahramanmaraş ve Adıyaman’da da hissedildi.

Merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan saat 12.04’te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin derinliğinin 6.9 km olduğu açıklandı. Depremde hasarlı bazı binaların çöktüğü belirtildi.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’daki depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını, 20 kişinin hastaneye kaldırıldığını, can kaybı olmadığını söyledi.

‘EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE’

AFAD Başkanı Yunus Sezer de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki Deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

CNN Türk yayına bağlanan Demirören Haber Ajansı muhabiri İsmail Akaya bölgeden şu detayları aktardı: 

‘Enkaz çalışmalarını takip ediyorduk. Açık alanda olmamıza rağmen depremi çok net hissettik. İtfaiye ekipleri hemen harekete geçti. İhbarları değerlendiriyorlar. Bizde şuan ekiplerin peşine takıldık. Şu an hemen hiçbir konutta insan yaşamıyor. Yasak olmasına hafif yada ağır hasarlı evlerden eşlarını taşıyanlar oluyor. En çok endişe edilen nokta bu. Yine eşya taşırken bir bina göçtüyse orada herhangi bir canlı olabilir mi diye itfaiye ekipleri her türlü ihbarı değerlendiriyor. Şuan için olumsuz bir durum yok. Gelen ihbarlar bina yıkıldı yönünde. İnsanlar panikledi, ihbarda bulundular. En azından bize gelen bir bilgi yok.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP