Türkiye En Fazla Estetik Yaptıran 5 Ülkeden Biri
225 okunma

Türkiye En Fazla Estetik Yaptıran 5 Ülkeden Biri

ABONE OL
13 Mayıs 2023 20:46
Türkiye En Fazla Estetik Yaptıran 5 Ülkeden Biri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Estetik çılgınlığı çocuk yaşlara kadar indi. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin raporuna göre Türkiye, dünyada en çok estetik işlem yapılan beşinci ülke oldu. Bıçak altına yatanlar arasında 10 yaşında çocuklar bile var. Uzmanlar anne babaları uyarırken, “Yaptırdıktan sonra pişman olma oranı da çok fazla.” diye belirtti.

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin açıkladığı rapor, Türkiye’de estetik çılgınlığını gözler önüne serdi. Daha önce sadece yetişkinler için konuşulan estetik operasyonlar, sosyal medyanın etkisiyle çocuk yaşlara indi. Uzmanlar ergen psikolojisi açısından çok ciddi sonuçlarının olduğu yönünde ebeveynlere uyarılarda bulundu.

TÜRKİYE EN FAZLA ESTETİK YAPILAN BEŞİNCİ ÜLKE

Uzmanlara göre artık 12-13 yaşındaki çocuklar bile estetik yaptırmak istiyor. Kimi bedeniyle barışmak, kimi akran baskısı, kimi de sosyal medya algısından etkilenip estetik istiyor. Bu düşünceler ergenlerde ölçüsüz ve kontrolsüz estetik yaptırma isteğini körüklüyor. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin raporuna göre Türkiye, dünyada en çok estetik işlem yapılan beşinci ülke oldu. Türkiye, dünyada burun estetiği ve botoksta birinci sırada geliyor. Uzmanlara göre erken yaşta estetik istemek aile içindeki ilişki ve iletişimin sağlıklı olmadığının da göstergesi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP